De Menubox
De Menubox is een voorstel van een aangepast seizoensmenu met aangepaste seizoenswijnen.
Dit menu voor 4 tot 6 personen bestaat uit:
• een mooi begin met super lekker aperitief,
• een voorgerecht met aangepaste verleiders,
• een hoofdgerecht met heerlijke seizoentoppers,
• een dessert vol rijke verhalen.
Wenst u advies voor uw menu?
Menu editie: November 2015
- Voorgerecht
- Pompoensoep met geitenkaas en dille
- Hoofdgerecht
- Fazant op zijn Brabants met witloof en fijne frietjes
- Dessert
- Tiramisù met kastanje
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles:
Bepin De Eto Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Millesimato • Veneto • Italië
Een bleke strogele mousserende wijn met een bijna eindeloze kraal van kleine lichtgevende smaragd-belletjes. De delicate geur van vers gebakken brood wordt gevolgd door geuren van appel, peer en perzik met verfijnde nuances van rozenblaadjes en acacia-bloesems. In de mond fris en vol van smaak, met aantrekkelijke zuren in de finish.
- Voorgerecht
-
2 flessen:
2014 Bodegas Jeromin Puerta del Sol Fermentado en barrica - Malvar • Vinos de Madrid • Spanje
Aantrekkelijke bleke strogele kleur met groene glinsteringen. Aromatisch met fijne geuren van fruit en nuances van eikenhout. De smaak is zacht, rond, gestructureerd en persistent.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen:
2013 Clos Romane Côtes du Rhône • Rhône • Frankrijk
Mooi helder diep rood met paarse accenten. Expressieve en complexe neus met aroma's van donker fruit en kruidige toetsen van kaneel en kruidnagel. Mollig met een mooie frisse textuur en met zoethout (kalisse) in de finale. Zijdezachte en nobele tannines.
- Dessert
-
1 flessen:
2010 Domaine Fontanel Maury • Languedoc Roussillon • Frankrijk
Rode zoete Maury. Pallet van rijpe kersen met een frisse toets en een vleugje kreupelhout. Vlezige en zacht in de mond. Geroosterde hints met een beetje chocolade. Mooi evenwicht. Mag bewaard worden.
Menu editie: Oktober 2015
- Voorgerecht
- Gebakken Tonijn
- Hoofdgerecht
- Patrijs met sla en frietjes
- Dessert
- Kaasschotel
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: 2008 Cava Nadal Método Tradicional Gran Reserva Brut Nature - Barcelona - Spanje
Lichtgele kleur met groene reflecties. Kleine en fijne belletjes. Aroma’s van witte vruchten met toetsen van aromatische kruiden. Zacht met een mooie structuur in de mond.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2014 Russolo Mussignaz Selezione Cru di Muller Thurgau - Friuli - Venezia Giulia - Italië
Strogeel met groene reflecties. Zeer intens boeket met noties van meloen, perzik en citrus. In de mond soepel en fris.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2012 Domaine de la Côte de l Ange Côtes du Rhône - Côtes du Rhône - Frankrijk
De kleur is donker robijn met paarse reflecties als de wijn jong is. De neus is zeer fris, met aroma's van viooltjes, cassis en zwart en rood fruit, ceder en specerijen. De smaak is fris met een fijne balans tussen rond en vol, met in de finale tonen van peper en zwart fruit.
- Dessert
-
1 flessen: 2012 Viña Chocalan Reserva Melipilla Region Cabernet Franc - Cabernet Franc - Chili
Dieprode kleur. Gedroogde vruchten, zwarte kersen en cassis aroma's in de neus. Deze Cabernet Franc heeft een mooie florale en kruidige toets met hints van menthol, vanille, karamel en een rokerige toon te wijten aan de rijping. Een krachtige wijn, met een stevige structuur, elegant en evenwichtig. Het heeft een lange afdronk en is persistent.
Menu editie: September 2015
- Voorgerecht
- Tomaat Garnaal
- Hoofdgerecht
- Mosselen met friet
- Dessert
- Fruitsalade
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Cava Nadal Método Tradicional Reserva - Barcelona - Spanje
Cava met een perfecte combinatie van jeugd en adel. Bleke kleur en de intense aroma's. Fris en delicaat.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Weingut Pflüger BIO Buntsandstein Riesling Trocken - Pfalz - Duitsland
Een sappige en heerlijke Riesling. De typische smaak van passievrucht en perzik maken hem tot een memorabele wijn, makkelijk te drinken maar met karakter. Geniet van deze lichte en elegante stijl.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2014 Domaine Arjolle Equilibre - Sauvignon Blanc/Viognier - Côtes de Thongue - Frankrijk
Lichtgele kleur met groene kristallen reflecties. Verrassend evenwicht met een subtiel bloemenboeket. In de mond, sterke aroma’s van witte bloemen, kamperfoelie die mooi samengaan met de smaak van lychee. Volle, frisse en harmonieuze smaak. Perfect in balans.
- Dessert
-
1 flessen: 2014 Weingut Boch Trittenheimer Altärchen Lieblich Riesling Kabinett - Mosel - Duitsland
Intens gouden kleur. Weelderige aroma's van exotische vruchten in de neus. Rijke en volle Riesling met een smaakvolle lange afdronk.De alcoholische gisting wordt net iets vroeger afgebroken, zodat er meer restsuikers in de wijn blijven en het alcoholgehalte wat lager is. “Früchtig” zoals de Duitsers zelf zo mooi zeggen. Niet echt zoet maar zeker ook niet droog.
Menu editie: Augustus 2015
- Voorgerecht
- Carpaccio Van Tomaat met grijze garnalen
- Hoofdgerecht
- Zomerse pastasalade met citroen, pecorino en rucola
- Dessert
- Granita van frambozen
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Rebuli - Angelo Special Cuvée - Veneto - Italië
Bleke strokleur. Zeer fris en intens. Aanhoudende pareling. Fruitige aroma's met de opmerkelijke geur van "golden delicious" appels.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2014 Domaine du Clos Roussely - Le Clos Bio - Touraine Sauvignon - Frankrijk
Helder geel met licht groenige highlights. Fijn aromatische intensiteit met tonen van exotische vruchten die evolueren met aroma’s van witte bloemen. Breed smaakpalet met goede balans. Aroma’s van abrikoos en perzik combineren zich met lange afdronk.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 Pflüger - Dürkheim Bio - Pinot Noir - Pfaltz - Duitsland
Aromatische neus van zuiver rode kersen. Heel bloemig in de neus. De smaak is fris, fruitig en mooi expressief. Kortom, zuiver, sappig en aantrekkelijk.
- Dessert
-
1 flessen: 2015
Simonsig Estate - Gewürztraminer Late Harvest - Stellenbosch - Zuid-Afrika
Exotisch van afkomst als van smaak, dus dubbel plezier verzekerd! Helder gouden kleur. In de neus vind je elegante bloemen aroma’s en geuren van lychee met hints van rozenblaadjes en limoen. De rijkdom en de complexe, gelaagde smaken van de Late Harvest resulteren een heerlijke, uitgebalanceerde Gewürztraminer met een elegante frisheid en een zijdeachtige frisheid.
Menu editie: Juli 2015
- Tapas
- Gevulde dadels
- Pan con ajo y tomate
- Almejas
De wijnen
- Cava
-
2 flesen: 2012 Cava Naveran - Odisea Brut Nature Reserva - Spanje - Barcelona
Licht geel, met groene reflectie. Kleine bubbels stijgen snoervormig op om langzaam de karakteristieke kroon te vormen. Zeer aangenaam, verfijnd en blijvend in de mond. Droog, romig en verfrissend met een elegante, evenwichtige en lange afdronk.
- Wit
-
2 flessen: 2013 Celler Pinol - Portal Garnacha Blanca, Sauvignon Blanc, Viognier y Macabeo - Terra Alta - Spanje
Helder lichtgeel met een groenige tint. Fruitig en aromatisch met krachtige aroma’s van tropisch fruit zoals ananas, banaan, peer en Chinees fruit zoals lychees. Geuren van kreupelhout, kruiden en witte bloemen. Sappig in de mond, glad en fris.
- Rood
-
2 flessen: 2009 La Purisima - Old Vines Expression Monastrell, Syrah, Garnacha - Yecla - Spanje
Veel nuances in de neus. De smaak is vlezig, lang en krachtig, met een zeer pittige afdronk. Zowel in kwaliteit als kwantiteit is La Purísima veruit de belangrijkste wijnbouwer uit de regio.
Menu editie: Juni 2015
- Aperitief
- Cava Naveran Clos des Angels Brut - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Geroosterde zalm op de BBG met zoetzure komkommer dressing
- Hoofdgerecht
- Varkensribbetjes bbq-style
- Nagerecht
- Kokos bavarois met coulis van frambozen
De wijnen
- Aperitief
-
2 flesen: Cava Naveran Clos des Angels Brut - Barcelona - Spanje
Lichtgele kleur. Heel natuurlijk. Zeer aangenaam met verfijnde en fruitige aroma's in de neus. In de mond is deze cava vol, romig, zacht en verfrissend tegelijk. Een elegante cava vol fruit met een lange afdronk.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Zonneweelde Private Selection Chardonnay - Breedekloof - Zuid-Afrika
De kleur van deze wijn is licht strogeel. Ananas en citrusaroma’s worden aangevuld met aroma’s van perzik, vanille en karamel. De aroma van hout in de neus komt terug op het palet en wordt meegenomen in de lang aanhoudende finale. Lekker bij gegrilde visgerechten zoals scampi’s en tonijn, maar ook bij gevogelte.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 Toro de Piedra Viña Requingua Syrah, Cabernet Sauvignon - Gran Reserva - Curicó Valley - Chili
Intense kersen kleur. Volle neus van framboos, roosessence, zwarte peper, nootmuskaat en koffiebonen.Intense kersen kleur. Volle neus van framboos, roosessence, zwarte peper, nootmuskaat en koffiebonen. Fris en rond in de mond en een aangename afdronk met tonen van vanille.
Menu editie: Mei 2015
- Aperitief
- Champagne Lombard & C° Epernay Brut Référence
- Voorgerecht
- Garnaalcocktail
- Hoofdgerecht
- Duif met druiven
- Nagerecht
- Kokos bavarois met coulis van frambozen
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Champagne Lombard & C° Epernay Brut Référence - Frankrijk
Prachtige strogele kleur, met gouden reflecties. Fris in de neus met hints van vanille. Een overvloed aan fijne persistente belletjes. Ronde smaak, fris, fruitig en evenwichtig.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2014 Breedeweelde Cape White Chenin Blanc - Slanghoek Valley - Zuid-Afrika
Mooi, helder lichte kleur. In de neus aroma's van rijpe peren en perziken. Kortom een frisse, volle en fruitige wijn.
- Hoofdgerecht
-
1 flessen: 2012 La Purisima Serie Tierra Monastrell - Yecla - Spanje
In de neus, aroma's van vers fruit en framboos. De smaak is elegant en fris, met een uitnodigende wilde afdronk.
2 flessen: 2012 Domaine Christophe Semaska Côtes du Rhône Villages - FrankrijkFruitige neus met kruidige ondertoon. Braambes en andere bosvruchten vullen de mond. In de afdronk komt de mourvèdre mooi naar boven. Lekker diep en zacht, met een stevig toet Provencaalse kruiden. Zijn innemend en fluwelig karakter gaat perfect met stoofgerechten, oude, harde kazen en lamsbereidingen.
Menu editie: April 2015
- Aperitief
- Domaine de Saint-just Yves Lambert Crémant de Loire Brut
- Voorgerecht
- Asperges op z’n Vlaams
- Hoofdgerecht
- Lamscarré met boontjes in Ganda Ham
- Nagerecht
- Rabarbercrumble
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Domaine de Saint-just - Yves Lambert - Crémant de Loire Brut - Loire - Frankrijk
Helder, ontplooit royale toetsen van noot en kweepeer. De smaak is romig met zachte bubbels. Een wonder in de mond.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2014 A. Scherer Réserve Particulière Pinot Gris - Alsace - Frankrijk
Elegant uitzicht, zeer intens en perfect in balans. . Met gele en groenige tinten. Fruitige afdronk. Opmerkelijk licht en harmonieus.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2012 Domaine de Colonat Chiroubles Coteau de la Lanjagne - Beaujolais - Frankrijk
De kleur is helder rood. In de neus een combinatie van aroma’s van pioen, lelie en violet. Zeer expressief met fruitige en elegante aroma’s.
- Dessert
-
1 fles: 2012 Château Brondelle - Graves Supérieures - Moelleux - Bordeaux - Frankrijk
100% sémillon, licht overrijp geoogst. Volle maar niet plakkerige zoete wijn met aroma’s van meloen, sinaas en rijpe banaan.
Menu editie: Maart 2015
- Aperitief
- 2013 Cava Naveran Vintage Brut - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Gemarineerde Scampi
- Hoofdgerecht
- Lasagne met spinazie en ham
- Nagerecht
- Panna Cotta van witte chocolade en pompelmoes
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: 2013 Cava Naveran Vintage Brut - Barcelona - Spanje
Licht gele kleur. Het heeft een krachtige mousse in het glas, terwijl de neus goed gedefinieerd is met aantrekkelijke noties van witte perzik en kamperfoelie. De smaak is strak en citroenfris met frisse groene appel en abrikoos-getinte afdronk.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2014 Ra Nui Wairau Valley Sauvignon Blanc - Marlborough - New Zealand
Heldere strogele kleur. De neus toont aroma's van citrus met noties van tropisch fruit, passievruchten en mango. In de mond is de tropische smaak nog duidelijker met ananas en peer, frisse zuren en een lange afdronk. Bekroond als beste Sauvignon ter wereld.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 Podere Le Bèrne Rosso di Montepulciano - Toscana - Italië
Robijnrode paarsachtige kleur. Fruitige en evenwichtige aroma’s met een mooie lange afdronk.
- Dessert
-
1 fles: 2012 Château La Ressaudie Haut-Montravel Moelleux - Sud-Ouest - Frankrijk
100% sémillon, licht overrijp geoogst. Volle maar niet plakkerige zoete wijn met aroma’s van meloen, sinaas en rijpe banaan.
Menu editie 6 11 - 18 februari 2015
- Aperitief
- Rebuli - L'Angelo - Spumante - Extra Dry - Veneto - Italia
- Voorgerecht
- Seldersoep
- Hoofdgerecht
- Gebakken duif met puree van artisjok
- Nagerecht
- Chocolade aardbeien
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Rebuli - L'Angelo - Spumante - Extra Dry - Veneto - Italia
Een bleek gekleurde spumante die een aangenaam gevoel geeft op uw gehemelte, intens fruitig met een levendig en elegante smaak. Voor elk moment van de dag genietbaar!
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Cantine Mucci - Valentino - Trebbiano d'Abruzzo - Italia
Strogele kleur met groene nuances. Een intens en fruitig aroma van tropisch fruit en groene appels. In de mond verleidt deze Valentino u met lichte, frisse en harmonieuze smaken.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2008 Cantine Mucci - Valentino - Montepulciano d'Abruzzo - Lombardia - Italia
De ouderdom van de wijnstokken, de zorgvuldige vinificatie en een verfijnde houtrijping van een klein jaar geven deze wijn zijn vol en fluwelig karakter. In de mond vind je donker fruit, vanille met een zacht kruidige afdronk.
- Dessert
-
1 fles: Monte Rossa - Franciacorta - Rosé Brut - Italia
Rond met een fris en aangenaam boeket met een lange afdronk.
Menu editie 3 14 - 21 januari 2015
- Aperitief
- Les Jamelles Méthode Traditionnelle - Brut Chardonnay - Pinot Noir - Languedoc Roussillon - Frankrijk
- Voorgerecht
- Spinaziesoep
- Hoofdgerecht
- Gehaktbrood met gestoofde rode kool
- Nagerecht
- Tiramisu
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Les Jamelles Méthode Traditionnelle - Brut Chardonnay - Pinot Noir - Languedoc Roussillon - Frankrijk
Fris met veel fruit. Rijk en Bourgondisch van stijl. Mooie gouden kleur. Aroma's van abrikoos, peer en groene appel; noties van walnoot en hazelnoot; een toets van witte bloemen (wilde lelie); een vleugje boter en vanille. Goed geïntegreerde nuance van eik en een subtiele toets van citrus in de mond. Complex en evenwichtig, zeer fris met een lange afdronk.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Domaine de l’Arjolle Muscat Petits Grains (sec) - Muscat Côtes de Thongue - Languedoc Roussillon - Frankrijk
Een explosie van smaken bij het openen van de fles. Exotische smaken van lychee, mango, passievrucht. Toetsen van oosterse specerijen in de neus. Zacht in de aanzet, met noties van vers fruit. Nadien vol en rijk in de mond. Weelderig. In de finale, bloemige nuances die de finesse en de frisheid van deze wijn onthullen. Schitterend als aperitief of asperges met Hollandaise saus.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2008 Tardencuba Crianza Tinta de Toro - Toro - Spanje
Kersenrode kleur met sensationele aroma's van braam, cassis en vanille. Een vleugje geroosterde eik. Fluweelzacht in de mond met de rijke smaken van zwart fruit. Heerlijk fris.
- Dessert
-
1 fles: 2011 Toro de Piedra Viña Requingua Syrah, Cabernet Sauvignon - Gran Reserva - Curicó Valley - Chili
Intense kersen kleur. Volle neus van framboos, rozen, zwarte peper, nootmuskaat en koffiebonen. Fris en rond in de mond en een aangename afdronk met tonen van vanille.
Menu editie 51-A (Vlees Menu) 17 - 24 december 2014
- Aperitief
- Cava Ludens Brut Nature Método Traditional - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Kaaskroketten
- Hoofdgerecht
- Vleesgourmet
- Nagerecht
- Kerst Ijsstronk
De wijnen
- Aperitief
-
2 flessen: Cava Ludens - Brut Nature Método Traditional - Barcelona - Spanje
Strogele kleur. Intense aroma’s van peren met hints van rijpe appel. De smaak is intens en heeft een heerlijke frisheid, waarbij de stevige parels de kracht bepalen. De bubbels geven je een leuke eetlust terwijl de typische Spaanse smaak je verder verleid. Proost!
- Voorgerecht / Hoofdgerecht
-
4 flessen: 2013 - Les Sensibles - Merlot - vin de Pays d’oc - Frankrijk
Zeer intense neus van rijp rood fruit, fluwelige aanzet, sappig in de mond. Mooie aroma’s van zwarte kers, bramen en zwarte pruim. Rijke maar zachte afdronk. Zijn milde karakter is van vele keukens thuis en kan iedereen bekoren.
Menu editie 51-A-Luxe (Vlees Menu) 17 - 24 december 2014
- Aperitief
- Rebuli - Cuvée oro - Prosecco, Moscato Rosa - Extra Dry - Veneto - Italia
- Voorgerecht
- Rundscarpaccio met korstjes
- Hoofdgerecht
- Gevulde kalkoen
- Nagerecht
- Chocolade brownies
De wijnen
- Aperitief
-
2 flessen: Rebuli - Cuvée oro - Prosecco, Moscato Rosa - Extra Dry - Veneto - Italia
Excellente prosecco met een fijne aanzet, fruitig en aromatisch maar droog. Zacht mondgevoel met veel materie en extract. De toevoeging van een beetje riesling en moscato maken hem nog expressiever.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2012 - Cantine Mucci - Santo Stefano - Montepulciano d’Abruzzo - Italia
100% Montepulciano. Zuiders warm en zwoel karakter. Bosvruchten, zwarte pruim. Een vleugje vanille begeleidt de lange sappige afdronk. Een klassewijn van een vriendelijke druif die, dankzij zijn innemend karakter, een breed publiek weet te bekoren.
- Nagerecht
-
2 flessen: 2011 - Château Brondelle - Graves - Cadet du Château Brondelle - Bordeaux - Frankrijk
50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot. Lekkere neus van rood fruit, lichtjes gerookt en met een fijn toetsje hars. Klassieke, sappige stijl met een typerend mineraal toetsje in de afdronk. Hij doet de Graves, als fijnste appellatie uit de Bordeauxregio, alle eer aan.
Menu editie 51-B (Vis Menu) 17 - 24 december 2014
- Aperitief
- Cava Ludens Brut Nature Método Traditional - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Garnaalkroketten
- Hoofdgerecht
- Visgourmet
- Nagerecht
- Kerstbüche
De wijnen
- Aperitief
-
2 flessen: Cava Ludens Brut Nature Método Traditional - Barcelona - Spanje
Strogele kleur. Intense aroma’s van peren met hints van rijpe appel. De smaak is intens en heeft een heerlijke frisheid, waarbij de stevige parels de kracht bepalen. De bubbels geven je een leuke eetlust terwijl de typische Spaanse smaak je verder verleid. Proost!
- Voorgerecht / Hoofdgerecht
-
4 flessen: 2013 - Les Sensibles Chardonnay - vin de Pays d’oc - Frankrijk
De intense aroma’s van perzik en nectarine zorgen voor een weelderige smaak..
Menu editie 51-B-Luxe (Vis Menu) 17 - 24 december 2014
- Aperitief
- Cava Nadal Reserva - Método Traditional - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten met balsamico en basilicum
- Hoofdgerecht
- Zeebaars in zoutkorst
- Dessert
- Crème brûlée
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Cava Nadal Reserva - Método Traditional - Barcelona - Spanje
Cava met een perfecte combinatie van onstuimige jeugd en elagante adel. Bleke kleur en de intense aroma’s. Fris en delicaat.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 - Russolo - Pinot Grigio - Selezione cru Ronco Calaj - Friuli - Italia
Mooie lichtgele kleur. Een heel expressieve neus met aroma’s van passievruchten, pompelmoes en salie. Een levendige, pittige wijn, met een mooie balans en aanhoudende aroma’s. Rond en vriendelijk. Heerlijk verfrissend en dorstlessend.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 - Domaine Jean Dauvissat Père & Fils - Chablis - Classic - Bourgogne - Frankrijk
Deze wijn is een absolute hoogvlieger. Boeiende aroma’s in de neus die een ware Chablis moeten hebben. Zowel rond als vol met een vaste minerale kern en pittige smaak. Ronduit de beste Chablis op de markt.
Menu editie 50-A (Vlees Menu) 10 - 17 december 2014
- Aperitief
- 2013 Casa Santiago Viña Requingua - Sauvignon Blanc - Curicó Valley - Chili
- Voorgerecht
- Gerookte Zalm
- Hoofdgerecht
- Tournedos van Hert, Veenbessen, Knolselderpuree en Portosaus
- Nagerecht
- Camenbert in de Oven
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Casa Santiago Viña Requingua - Sauvignon Blanc - Curicó Valley - Chili
Heldere, lichtgele kleur met groene accenten. Intense neus van citrus en groene appels, met een kleine hint van gras. Heerlijk lichte Sauvignon Blanc met een zeer frisse afdronk.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Château Beauregard Mirouze - Grangeot Blanc - Vin de Pays d’Oc - France
Heerlijke blend van 80% Viognier, 10% Marsanne en 10% Vermentino. Veel exotisch fruit als ananas en perzik en een licht gekruide ondertoon die de zalig smakelijke afdronk kleurt.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 Per Tutti Primitivo IGP - Puglia - Italia
Rode kleur met paarse reflecties. Lichte aroma’s. Aangenaam, krachtig, harmonieus en fluwelig in de mond.
- Nagerecht
-
1 fles: 2010 Antico Ceppo Syrah - Lazio - Italia
Robijnrode kleur. Intense aroma’s met tonen van rode bessen, zwarte peper en met een vleugje lichte tabak. Krachtig maar toch zacht en fluwelig.
Menu editie 50-A-Luxe (Vlees Menu) 10 - 17 december 2014
- Aperitief
- 2008 Ayama Brut Méthode Cap Classique - Zuid-Afrika
- Voorgerecht
- Gerookte Zalm
- Hoofdgerecht
- Tournedos van Hert, Veenbessen, Knolselderpuree en Portosaus
- Nagerecht
- Camenbert in de Oven
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: 2008 Ayama Brut Méthode Cap Classique - Zuid-Afrika
Deze strogele schuimwijn bevat aroma’s van appel, citrusvruchten en licht geroosterde noten. De frisse smaak is romig met een uitstekende textuur en een mooi evenwicht. De wijn houdt lang aan.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2012 Domaine de Saint-just Yves Lambert Saumur Blanc - BIO
100% Chenin Blanc, verleidelijke, bijna gouden kleur, zeer elegante neus van wit fruit, bloemig met een toetsje honing, in de smaak aangenaam vol met een zeer lange finale.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2011 Château Fleur la Mothe - le Jardin de Fleur la Mothe - Médoc - France
Médoc. De wijngaarden liggen gedeeltelijk in Pauillac. Typerend, stevig karakter met veel bosvruchten en een vleugje cassis. Licht gerookte tonen, tabak en een toetsje vanille kleuren de rijke, krachtige afdronk. Klassieker die menig stukje vlees gelukkig maakt.
- Nagerecht
-
1 fles: 2009 Simonsig Estate LABYRINTH - Cabernet Sauvignon - Stellenbosch - Zuid-afrika
Een klassieke Cabernet Sauvignon met een diepe granaat rode kleur. De authenticiteit van de Cabernet Sauvignon wordt aangevuld door noties van viooltjes, kersen, zwarte bessen en cederhout. De body weerspiegelt hout en bosachtige smaken, terwijl de fluweelzachte tannines deze smaken verrijkt in een soepel en rond mondgevoel.
Menu editie 50-B (Vis Menu) 10 - 17 december 2014
- Aperitief
- Cava Cal Fraret Método Traditional Brut Nature - Spanje
- Voorgerecht
- Soepje van schorseneren met wilde champignons
- Hoofdgerecht
- Heilbot met knolselder puree
- Dessert
- Luchtige chocomousse
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Cava Cal Fraret Método Traditional Brut Nature - Spanje
Strogele kleur. Intense aroma’s van peren met hints van rijpe appel. De smaak is intens en heeft een heerlijke frisheid, waarbij de stevige parels de kracht bepalen. De bubbels geven je een leuke eetlust terwijl de typische Spaanse smaak je verder verleid. Proost!
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Les Sensibles Viognier - Languedoc Roussillon - France
Een laag rendement (45/ha) is nodig om alle verleidelijke aroma’s in de wijn te krijgen. De wijn is subtiel en aromatisch met een verleidelijk romige smaak en een plezierige finale. Als aperitief, bij wit vlees en ook bij kruidige gerechten is deze wijn een waar plezier.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 Arte Noble Viña Requingua - Pinot Noir - Curicó Valley - Chili
Heldere, dieprode kleur. Intense neus van pruim, hazelnoot en cacao. Fluweelachtig mondgevoel met chocolade aroma’s in de afdronk.
- Nagerecht
-
1 fles: Dalfiume Nobilvini Lambrusco Amabile - Emilia Romagna - Italia
De amabile is de tegenpool van de ‘Il Campanone’. Deze is zoet en zeker even fruitig. Voor de zoete bekjes onder ons. Robijnrode kleur met paarse reflecties. Een levendige schuimkraag. Mooi boeket met frisse, fruitige en harmonieuze aroma’s.
Menu editie 50-B-Luxe (Vis Menu) 10 - 17 december 2014
- Aperitief
- 2011 Cava Naveran Odisea Brut Nature Reserva - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Soepje van schorseneren met wilde champignons
- Hoofdgerecht
- Heilbot met knolselder puree
- Dessert
- Luchtige chocomousse
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: 2011 Cava Naveran Odisea Brut Nature Reserva - Barcelona - Spanje
Ongelooflijk mooie fruitigheid, mineraliteit en intense frisheid. Impressies van citrus, perzik, abrikoos in de mond. Eindigend met een lange afdronk.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 Domaine Sergent Pacherenc du Vic-Bilh Sec Petit Manseng / Gros Manseng - Frankrijk
Ongelooflijk mooie fruitigheid, mineraliteit en intense frisheid. Impressies van citrus, perzik, abrikoos in de mond. Eindigend met een lange afdronk.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2013 Domaine des Poncetys Saint-Véran ‘Classic’ les Climats - Bourgogne - France
Geel met gouden tinten. Soepel en vol. Complex evenwicht met een breed scala aan aroma’s. Noties van perzikenconfituur en abrikoos vermengen zich met de geur van karamel en vanillemelk op fijne minerale toetsen. Een lange afdronk met minerale smaken wordt genuanceerd door toetsen van rijp fruit en geroosterd brood.
- Nagerecht
-
1 fles: Rey Fernando De Castilla Classic Premium Cream Sherry - Spanje
Diep amberkleurig. Zeer aromatisch in de neus. Toetsen van hazelnoot in de mond.
Menu editie 49 3 - 10 december 2014
- Aperitief
- Cava Naveran - Blanc de Blanc - Brutissime Brut - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- Wortelsoep
- Hoofdgerecht
- Biefstuk friet met sla
- Dessert
- Huisgemaakte speculaas
De wijnen
- Aperitief
-
1 fles: Cava Naveran Clos des Angels Brut - Barcelona - Spanje
Lichtgele kleur. Heel natuurlijk. Zeer aangenaam met verfijnde en fruitige aroma’s in de neus. In de mond is deze cava vol, romig, zacht en verfrissend tegelijk. Een elegante cava vol fruit met een lange afdronk.
- Voorgerecht
-
2 flessen: 2013 - Bodegas As Laxas - Laxas Albariño - Rias Baixas - Spanje
Helder met een strogele kleur en groenige tinten. Intense aroma’s in de neus met fruitige en bloemige toetsen. Geuren van appel en steenvrucht zoals abrikoos. Evenwichtig en fris. Vol, vlezig met een volle afdronk. Mineraal.
- Hoofdgerecht
-
2 flessen: 2011 - Celler Pinol - Portal Crianza - Terra Alta - Spanje
Aroma’s van rijpe bes, perzik, pruim en abrikoos. Harmonieus en verfrissend. Een volle rode kleur en met rokerige mineralen en toetsen van balsamico. Lange en rijke afdronk met smaken van rijp fruit.
- Dessert
-
1 fles: 2012 - Bodegas Jeromin - Dulce Maria - Moscatel - Spanje
Strogele kleur met intense aroma’s van honing, bloemen, citrus, noten en karamel, rijk in de mond, zacht en persistent, met een goede balans tussen de frisheid en zoetheid.
Menu editie 48 26 november - 3 december 2014
- Aperitief / Voorgerecht
- Quiche van spek, prei en kaas
- Kippenboutje met looksaus
- Mini loempia met sweet chili
- Gefrituurde scampi
- Mini-brochette van kalkoen
- Tortilla
- Brochetje van kerstomaat, mozarella en basilicum
- Toast met kruidenkaas, walnoot en sesam
- Crostini met gegrilde zuiderse groenten
- Bruschetta met kappertjes, tomaat en look
- Hoofdgerecht
- Kleine stukjes geroosterd vlees,
- Loempia van eend,
- Lamskroontje, zuiderse tapenade
- Wild ragout
- Provencaalse kip
- Gemarineerde ribbetjes
- Groentenwok
- Dessert
- Tiramisu
- Witte chocolademousse
- Bavarois
- Tartelette fraise
- Creme cirton
- Kaas
De wijnen
-
1 fles: Cava Naveran Método Traditional Brut Espécial
Lichtgele kleur. In de neus, aangename aroma's van fruit met een toets van bloemen. In de mond vol, droog en fris. Kortom een elegante en fruitige cava.
-
1 fles: 2013 Château Brondelle Graves Cadet du Château Sauvignon, Semillon
Fijn geroosterde noties in de neus. Aromatisch in de mond met veel fraîcheur en evenwicht. Hints van pompelmoes en limoen in de levendige afdronk.
-
1 fles: 2010 Poggio Le Volpi Epos Frascati
Strogele kleur met groene reflecties. Intense en complexe aroma's. De smaken van rijpe amandelnoten vermengen zich met een tropisch boeket. De late wijnoogst geeft zachte maar pittige smaken.
-
1 fles: 2011 Château Rocher-Gardat Montagne Saint-Emilion Moze
Rocher-Gardat 2011 heeft een robijnrode kleur, briljant. De neus is rijk met tonen van rood fruit. De aanzet is fris en de evolutie fruitig. Eindigend met een mooie, zachte afwerking.
-
1 fles: 2011 Toro de Piedra Viña Requingua Merlot
Intense kersen kleur. Volle neus van framboos, roosessence, zwarte peper, nootmuskaat en koffiebonen. Fris en rond in de mond en een aangename afdronk met tonen van vanille.
-
1 fles: 2009 Viña Solorca Crianza Tempranillo
Donker kersenrode kleur. Deze wijn heeft fruitige aroma's met fijne noties van toast. Rond, vlezig en vol van smaak, met hints van tabak en hout. Zijdezacht mondgevoel met een lange en complexe afdronk.
Menu editie 47 19 - 26 november 2014
- Aperitief
- Rebuli - l’Angelo - Spumante - Extra Dry - Veneto - Italia
- Voorgerecht
- Tomaten carpaccio met garnaaltjes
- Hoofdgerecht
- Konijn met bruin bier
- Dessert
- Gekaramelliseerd Normandisch appeltaartje
De wijnen
- Aperitief
- 1 fles: Rebuli - l’Angelo - Spumante - Extra Dry - Veneto - Italia
- Voorgerecht
- 2 flessen: 2013 - Les Jamelles Sélection Spéciale - Chardonnay Viognier - Vin de Pays d’Oc - Frankrijk
- Hoofdgerecht
- 2 flessen: 2009 - La Purisima - Old Vines Expression Monastrell, Syrah, Garnacha - Yecla - Spanje
- Dessert
- 1 fles: Porto Martha’s - Port Wine - Lagrima - Portugal
Menu editie 46 12 - 19 november 2014
- Aperitief
- 2012 - Simonsig Estate - Kaapse Vonkel Brut - Méthode Cap Classique – Brut
- Voorgerecht
- Scampi Cocktail
- Hoofdgerecht
- Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum
- Dessert
- Kaasplank of bordje kaas
De wijnen
- Aperitief
- 2012 - Simonsig Estate - Kaapse Vonkel Brut - Méthode Cap Classique – Brut
- Voorgerecht
- 2 flessen: 2013 - Lombardo Vini - Catarratto - Vino Bianco
- Hoofdgerecht
- 2 flessen: 2012 - Vriesenhof Vineyards - Paradyskloof – Pinotage (licht gekoeld)
- Dessert
- 1 fles: 2010 - Walter Clappis - Moonvine - Shiraz, Cabernet, Merlot
Menu editie 45 5 - 12 november 2014
- Aperitief
- Domaine de Saint-Just - Crémant de Loire Brut - Frankrijk
- Voorgerecht
- Salade met heilbot
- Hoofdgerecht
- Eend met sinaasappelsaus
- Dessert
- Rijstpap met witte chocolade, kweepeer en pompoenpitten
De wijnen
- Aperitief
- Domaine de Saint-Just - Yves Lambert - Crémant de Loire Brut - Frankrijk
- Voorgerecht
- 2 flessen: 2013 - Weingut Netzl - Grüner Veltliner Classic - Oostenrijk
- Hoofdgerecht
- 2 flessen: 2011 - Domaine de Colonat - Chiroubles - Coteau de la Lanjagne - Frankrijk
- Dessert
- 1 fles: 2012 - Weingut H. Boch - Trittenheimer Apotheke Spätlese Lieblich - Riesling - Duitsland
Menu editie 44 29 oktober - 5 november 2014
- Aperitief
- Cava Ludens Extra Brut
- Voorgerecht
- Pompoensoep met blauwe kaas en sesamzaadjes
- Hoofdgerecht
- Stoofpotje van everzwijn
- Dessert
- Tiramisu met kastanje
De wijnen
- Aperitief
- Cava Ludens - Método Traditional - Extra Brut - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- 2 flessen: 2013 - Malavasi - Trebbiano di Lugana - Italië
- Hoofdgerecht
- 2 flessen: 2009 - Viña Solorca - Crianza - Tempranillo - Ribera del Duero - Spanje
- Dessert
- 1 fles: 2012 - Toro de Piedra - Viña Requingua Late Harvest - Curico Valley - Chili
Menu editie 43 22-28 oktober 2014
- Aperitief
- 2011 Cava Naveran Vintage Brut
- Voorgerecht
- Sint-Jakobsvruchten met eekhoorntjesbrood en pasta
- Hoofdgerecht
- Fazant met gebakken witloof, Cognac-crèmesaus
- Dessert
- Verloren brood met rode vruchten
De wijnen
- Aperitief
- 2011 Cava Naveran Vintage Brut - Barcelona - Spanje
- Voorgerecht
- 2 flessen: 2012 Domaine de l'Arjolle “Equinoxe” - Côtes de Thongue - Frankrijk
- Hoofdgerecht
- 2 flessen: 2010 La Camporena Chianti Classico - Toscana - Italië
- Dessert
- 1 fles: 2011 La Purisima Enesencia Monastrell Sweet - Yecla - Spanje
Menu editie 42 15-21 oktober 2014
- Aperitief
- Rebuli - Yanrùi Prosecco - Extra Dry
- Voorgerecht
- Tonijn met Italiaanse tomatensalade
- Hoofdgerecht
- Varkenshaasje met mosterdkorst, aardappelpuree en broccoli
- Dessert
- Vanille stoofperen
De wijnen
- Aperitief
- 1 fles: Rebuli - Yanrùi Prosecco - Extra Dry
- Voorgerecht
- 2 flessen: 2013 - Poggio Le Volpi - Superiore PEOPLE - Frascati - ItalIë
- Hoofdgerecht
- 2 flessen: 2012 - Cairanne - Clos Romane - Côtes du Rhône Villages - Frankrijk
- Dessert
- 1 fles: 2012 - Domaine Fontanel - L’Age de Pierre - Muscat de Rivesaltes Languedoc Roussillon - Frankrijk