Brio de Cantenac Bown afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Cantenac Brown

(vanaf 12 stuks in the mix: 26,33)

47% cabernet sauvignon, 42% merlot en 11% cabernet franc. Fijne, delicate neus met veel rood fruit als bosbessen, framboos en een vleugje vanille. In de mond makkelijk en fluwelig zonder zijn edel karakter te verliezen. De afdronk is lang en met veel finesse. Het is een wijn die het meeste charme toont in zijn jeugdige jaren.

Château Fonroque wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Fonroque

(vanaf 12 stuks in the mix: 29,28)

85% merlot en 15% cabernet franc. Diepe robijnrode kleur. In de neus veel rood fruit, noties van bloesem en een vleugje ceder. De smaak is lekker vol en nog een beetje hoekig maar blijft levendig en met veel raffinement. Sensaties bieden zich nog in laagjes aan en moeten nog wat versmolten geraken. De afdronk is lang en evenwichtig. Mits enige jaren geduld zal deze jaargang zijn volle glorie laten genieten.

Château Haut-Marbuzet afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Haut-Marbuzet

(vanaf 12 stuks in the mix: 34,73)

Lekker diepe getoaste neus met hints van zwarte bessen en kersen. Volle smaak en elegant karakter. Noties van koffie, cacao en sigaardoosjes. Lange weelderige afdronk. Voor de liefhebbers van een houtgedreven stijl. Het hout ligt nog bovenop de wijn en moet nog versmelten en afronden. (2017) Mits enige jaren geduld zal de beloning groot zijn.

Château Beau-Séjour Bécot wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Beauséjour Bécot

(vanaf 12 stuks in the mix: 60,09)

73% Merlot , 21% Cabernet Franc and 6% Cabernet Sauvignon. Ronde en fluwelige tannine. Fris en elegant karakter dat nog meer moet open komen. Rijpe stijl met noties van rode bessen, zwarte kers, koffie en een vleugje gerookt. De afdronk is lang en strak en garandeert nog wel enkele jaartjes van evolutie tot zijn topniveau bereikt is.

Château Nenin wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Nenin

(vanaf 12 stuks in the mix: 64,77)

67% merlot en 33% cabernet franc. Frisse, minerale neus met veel zwarte kersen, pruimen en hints van truffel, tabac en een vleugje cacao. Stevige, gestructureerde stijl. Om wat af te ronden heeft deze wijn toch wel enkele jaren tijd nodig. (Om en bij de 10 jaar) Tegen dan zal hij uw geduld echter meer dan belonen! (Meer recente jaargangen van Nenin zijn veel soepeler)

Château Lascombes wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Lascombes

(vanaf 12 stuks in the mix: 107,67)

Merlot 50%, cabernet sauvignon 45% en petit verdot 5%. Een edel bondgenootschap tussen kracht en finesse. De neus is evenwichtig en complex. De mond is vol maar beheerst en de begeleidende tannine geeft hem een meer dan nobel karakter. De afdronk is lang en indrukwekkend en laat een symfonie van impressies achter. Zondermeer een topwijn!

Château Nenin wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Nenin

(vanaf 12 stuks in the mix: 41,77)

68% merlot en 32% cabernet franc. Mooie jaargang. Maar ook hier weer tijd nodig om op dronk te komen. Krachtige en stevige stijl met tannine die nog wel wat mag afronden. Zwarte kersen, braambessen, houtkrullen en een vleugje vanille. Gaat in de komende 5 tot 10 jaar afronden en behoorlijk aan complexiteit winnen. Voor de mensen met even geduld.

Château Leoville Poyferré afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Leoville Poyferré

(vanaf 12 stuks in the mix: 69,38)

Aromas van cassis, zwarte vruchten, tabak, truffel en peper stuiven uit het glas. Stevige tonen en een mooie concentratie zijn het handelsmerk van dit domein. Hun wijnen hebben ook steevast een heerlijk evenwichtige en toch fluwelige structuur. Samen met Latour is het waarschijnlijk één van de meest constante wijnen qua kwaliteit gedurende de laatste 20 jaar. De afdronk is lang en indrukwekkend harmonieus. Een favoriete jaargang is moeilijk eruit te halen … Elke jaargang heeft zijn charmes!

Château La Lagune - Wooden Case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château La Lagune

(vanaf 12 stuks in the mix: 45,93)

70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot en 10% Petit Verdot. Zwarte kersen, bloemen, chocolade en een vleugje vanille in de neus. Vol en mollig karakter, veel rijp fruit en noties van cacao en cederhout. De afdronk is zacht maar met een benijdenswaardige lengte.

Château Latour wooden case 6 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Latour

(vanaf 12 stuks in the mix: 700,44)

84, 5% cabernet sauvignon, 14, 5% merlot en 0, 5% petit verdot. Diepe bijna zwarte kleur. Zwarte bessen, truffel, espresso, tabak en cederhout springen vlotjes uit het glas. In de mond geeft de wijn meer diepte dan verwacht voor 2011. Verschillende lagen komen naar voor en laten zich ontdekken onder begeleiding van nobele, bijna fluwelige tannine. De afdronk is gevuld met zwarte bessen en framboos en lijkt een eindeloze streling voor de smaakpapillen. Dit is Pauillac in zijn meest nobele vorm!

Château Marquis De Terme wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Marquis De Terme

(vanaf 12 stuks in the mix: 37,41)

60% cabernet sauvignon, 33% Merlot en 7% petit verdot. Mooie donkere kleur. In de neus zwarte bessen, kersen en florale tonen. De wijn zit lekker gestructureerd in de mond (Nog een beetje jong) en in deze jaargang domineert de elegantie. De tannine is nog een beetje hard maar zal zachter worden met de jaren. Medium body met een lange strakke afdronk. Ondanks een mager begin van 2014 konden de druiven in de laatste weken nog perfect afrijpen. Dit is dan ook een jaargang die vrij snel op dronk zal komen.

Château Grand Destieu wooden case 6 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Grand Destieu

(vanaf 12 stuks in the mix: 20,35)

85% merlot en 10% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. Donkere kleur. Intense neus van rood fruit en een licht getoast houttoetsje. Lekker volle smaak, gestructureerd maar zacht. Lange en complexe afdronk. Deze wijn kan nu al gedronken worden of nog enkele jaren profiteren van rijping in de kelder.

Château Grand Destieu afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Grand Destieu

(vanaf 12 stuks in the mix: 20,95)

85% merlot en 10% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. Donkere kleur. Intense neus van rood fruit en een licht getoast houttoetsje. Lekker volle smaak, gestructureerd maar zacht. Lange en complexe afdronk. Nu (2017) nog wat jong maar zal binnen enkele jaren volledig tot ontplooiing komen.

Château Capbern Gasqueton afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Capbern

(vanaf 12 stuks in the mix: 18,98)

60% cabernet sauvignon, 28% merlot en 12% cabernet franc. (In de laatste jaargangen werd het aandeel cabernet nog wat opgevoerd en cabernet franc vervangen door petit verdot.) Licht getoaste neus met veel rood fruit. Zwarte kersen, een vleugje cederhout en een licht kruidige ondertoon. De wijn is gemiddeld gecorseerd en heeft een lange evenwichtige afdronk.

Château Saint Pierre de Corbian wooden case 6 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Saint Pierre de Corbian

(vanaf 12 stuks in the mix: 24,04)

Lekker gefumeerde neus met veel zwart fruit en een zweempje cederhout. Krachtige maar evenwichtige structuur. Volle smaak die bulkt van de zwarte kersen, bessen en met noties van tabac, koffie en houtkrullen. De afdronk is lang en mooi in balans. Heeft wel nog enkele jaren van ontwikkeling nodig om het beste van zichzelf te kunnen geven. (Drinken 2018-2024)

Château Prieuré Lichine wooden case 12 afbeelding

BordeauxFrankrijk
Château Prieuré Lichine

(vanaf 12 stuks in the mix: 46,26)

Beautiful balance between strength and elegance. Fairly tight mouth, the wood must fuse a bit better. Good year but still a little young. However, with some patience, you will get a lot out of it !