'Supervenetian' Ripasso afbeelding

VenetoItalië
Cent'anni

(vanaf 6 stuks in the mix: 12,63)

Granaatrood. Intense aroma’s. Droog en fluweel in de mond met smaken van kersen in de afdronk. Een krachtige en evenwichtige Supervenatian.

'Supervenetian' afbeelding

VenetoItalië
Casa Defrà

(vanaf 6 stuks in the mix: 23,68)

Intens granaatrood. Droge fruitige wijn. Aroma’s van rood fruit, rode jam met kruidige toetsen. Vol en fluwelig in de mond met de smaak van kers en vanille in de afdronk.

AMARONE della Valpolicella Classico afbeelding

VenetoItalië
Paolo Cottini

(vanaf 6 stuks in the mix: 43,00)

Mooie, donkere, robijnrode kleur. Diepe aroma's van zwart fruit, opgelegde krieken, zwarte kersen, leder, cacao, chocolade en een vleugje kruiden. In de mond komt hij intenser over dan een klassieke rode wijn en heeft hij een zoeterige aanzet. De afdronk is echter droog, zelfs lichtjes bitter en eindeloos lang. Zijn in alle opzichten intense karakter en hoge complexiteit maakt hem zeer geschikt voor veroudering. Geduld in deze kan spectaculair beloond worden!

Valpolicella Classico RIPASSO Superiore afbeelding

VenetoItalië
Paolo Cottini

(vanaf 6 stuks in the mix: 22,55)

Mooie, donkere, robijnrode kleur. Complexe neus met veel donker fruit, opgelegde krieken, zwarte kers, kruiden en noties van cacao, tabak en leder. In de mond is hij echter iets minder intens en diep van smaak als de Amarone. Ook de afdronk heeft de kenmerken van een Amarone maar dan net iets minder diep, intens en lang. Daarom wordt hij ook wel eens Baby Amarone genoemd.

Castrum - Veronese afbeelding

VenetoItalië
Paolo Cottini

(vanaf 6 stuks in the mix: 26,90)

Diepe, donkere, robijnrode kleur. Licht gerookte neus met veel bosvruchten, zwarte kersen, kruiden en een vleugje cacao, vanille en grafiet. Intens maar zacht en rond van inborst. Opmerkelijk rijke finale die misschien iets minder complex is dan de echte Amarone maar aan klasse en lengte niet moet onderdoen.

Valpolicella Classico afbeelding

VenetoItalië
Paolo Cottini

(vanaf 6 stuks in the mix: 13,36)

Glanzende, heldere, robijnrode kleur. Verleidelijke neus van bosbessen, kersen, pruim en ander rood en zwart fruit. Vol maar elegant en fris mondgevoel. Mooi evenwicht tussen fruit en begeleidende structuur. Ook in de medium lange afdronk wordt dit fijne evenwicht niet verstoord. Eenvoud met stijl!