Frankrijk

Les Jamelles - Vin de Pays d'Oc

Het concept van Les Jamelles is uniek: voor elke druivensoort wordt de ideale terroir gezocht in een gebied dat zich uitstrekt van Nîmes tot voorbij de Carcassonne, zodat haar typiciteit perfect wordt weergegeven naargelang haar originele oorsprong. Sinds 1991 wordt Les Jamelles geproduceerd door Catherine en Laurent Delaunay. Dit zijn twee jonge wijnmakers uit de Bourgogne wiens familie al voor vier generaties wijn produceert. Na hun werk in Californië vielen ze beiden voor de charmes van de Languedoc-Roussillon regio (Zuid-Frankrijk). Catherine is een echte “maître”, gepassioneerd door de kunst van het wijnproeven en daarbovenop verantwoordelijk voor de kwaliteit van elk van de Les Jamelles wijnen.

Wijnen
Brand Logo

Domaine de l'Arjolle

Familiedomein sinds vele jaren, werd l' Arjolle met zijn mooie slapende wijnstokken gewekt in 1974 met de komst van Louis en Marie Prosper Teisserenc met het nastreven van kwaliteit, diversiteit en wijngenoegen van bij aanvang als doel. De twee broers werken hard om de wijngaard te vernieuwen met aanvankelijk Cabernet Sauvignon , Merlot en Sauvignon. De vrijheid die hen door de appelatie Côtes de Thongue is te beurt valt, past perfect voor de productie van cepagewijnen en assemblages. Hun inspanningen worden beloond met een eerste botteling in 1978. In 1982, nemen de bestuurders van Arjolle het beheer van het Château de Margon over, gelegen op drie kilometer van de boerderij. Charles Duby en Guilhem Fozières versterken het team van de twee broers Teisserenc in 1985. Ze introduceren een diepe culturele reflectie die leidt tot het Terra Vitis charter dat de duurzame landbouw en het milieu respecteert. Na een reis naar Californië, is Louis Marie door Zinfandel gepassioneerd. Het aanplanten van een hectare Zinfandelnt in de stad Pazoulles, neemt zoveel tijd in beslag als een spelletje met de administratie. Hier is de wijn Z d’Arjolle ontstaan, de enige Franse wijn die gemaakt wordt met 100 % Zinfandel. In 1986, vervoegt Roland Teisserenc, zoon van Prosper het team. De eerste wijnen, gerijpt in eiken vaten worden in 1988 gebotteld. Gezien het enthousiasme van de kopers, wordt een kelder met 800 vaten voor de rijping van Arjolle wijn ingehuldigd in 2001. Bruno Lapostat, de architect, heeft wonderen verricht en deze worden u graag getoond tijdens uw verblijf op het Domaine! Tot slot, installeren Francis, zoon van Louis-Marie en Roch, zoon van Prosper zich in 2004 als jonge landbouwers: 10 nieuwe hectares wordt ontdaan van kreupelhout voor het planten van Carmenere Muscat Petits Grains en Viognier. Bij wijze van proef wordt met een dichte aanplant van 8000 wijnstokken per hectare, op 3 hectare tevens Syrah en Viognier geplant. De landschappen en het land van Arjolle zijn als de wijnbouwers die ze cultiveren. Zij vertegenwoordigen een grote diversiteit . Terwijl sommige plaatsen zoals de toppen van de heuvels van Pechs uitzicht bieden over grote gebieden, zijn andere gebieden, zoals de oevers van de Thongue meer intiem . In elk geval, is het terroir genereus, en weet de bodem hoe hij het beste van zichzelf moet geven.

Wijnen Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Château Beauregard Mirouze - Languedoc

Karine en Nicolas Mirouze, beiden landbouwkundig ingenieur, zetten het familiedomein voort, dat sinds 1881 in hun bezit is. Het domein van 350 ha, gelegen in het Regionaal Natuurpark van Narbonne in de Middellandse Zee, is voor slechts 30 ha beplant met wijnstokken en 320 ha bestaat uit dennenbossen en struikgewas. De uitzonderlijke ligging in de Corbière wordt gekenmerkt door zijn uitstekende terroir en ongerept natuur. Het frisse en droge klimaat wordt beheerst door de "Cers, een vaak gewelddadige koude en droge wind uit het noorden. De biologische landbouwcultuur respecteert het ritme van planten, de bevruchting, onkruidbestrijding, etc.

Wijnen Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Beau Chêne - Vin de France

Catherine is een echte “maître”, gepassioneerd door de kunst van het wijnproeven en daarbovenop verantwoordelijk voor de kwaliteit van elk van deze wijnen.

Wijnen

Les Grands Arbres - Vin de Pays d'Oc - BIO

Wijnen

Brand Logo

Les Sensibles - Vin de Pays d'Oc

De wijnmakers voegen een extra aspect toe bij de wijnen. Ze geven een gevoelige toets aan elk van hun variëteiten. Een uitdrukkelijk bestudeerde mengeling van de druiven van verscheidene "lieu-dits" verzacht de kantjes van de wijnen en dit vormt de basis van "Les Sensibles". Het voegt een natuurlijke rijkdom toe aan de aroma's en de smaak.

Wijnen

Brand Logo

Tiberius - Vin de Pays d'Oc

Wines
Brand Logo

Les Sommierois - Vin de Pays d'Oc

Het prachtige stadje Sommières is gelegen in een gebied dat de overgang vormt van de zuidelijke Rhône naar de Languedoc en het belichaamt het befaamde “Als god in Frankrijk”-gevoel. Het is een typisch half continentaal en half mediterraan klimaat waarbij verschillende winden een belangrijke rol spelen. Mistral (noordoost), tramontin (noordwest) en marin (zuid) bieden een afwisselend spel van weertypes en bepalen sterk het karakter van de wijn. Jaarlijks zijn deze wijnen dan ook prijzenkapers op verschillende concours.

Wines
Brand Logo

Domaine Leyris Mazière - Languedoc AOC

Gilles Leyris, propriétaire à Cannes. Eigenzinnige wijnbouwer met speciale ideeën, maar met de beste wijnen uit de streek. Prachtige blends met ondermeer Syrah, Grenache, Carignan, Alicante en Cinsault.

Wijnen   Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Domaine de Rodié - Vin de Pays d'Oc

In het hart van de grootste wijngaard ter wereld, in het zuiden van Frankrijk, onthullen deze wijnmakers hun passie voor wijn en wijnstok: gehecht aan hun regio, aan hun terroir en aan hun lokale tradities, wordt deze passie doorgegeven van generatie op generatie. De veeleisende wijngaarden worden met de meest attente zorg liefdevol bewerkt. Deze Mediterrane regio met kalksteen, langs de uitlopers van de Cevennes met een uitzonderlijk klimaat is bijzonder geschikt voor de wijnstok. Een wijngaard met de meest bekende en meest nobele druivensoorten voor de beste wijnen: Syrah, Cabernet, Grenache, Merlot, Chardonnay ...

Wijnen

Brand Logo

Mademoiselle Colomba - Vin Rebel


Wijnen
Brand Logo

Domaine Ancely - Minervois

Het domein werd opgericht in de jaren ‘70, toen de ouders van de huidige wijnmaker hier hun eerste kavels kochten. Er werd onmiddellijk gestart met de beplanting van een aantal wijngaarden met een nieuw soort “versterkte” wijnstokken van onder andere de Syrah en de Grenache.

Domain Ancely kende onder zijn oprichters een jarenlange constante groei. Pas in 2001 besloten moeder en vader het roer in handen van hun toen 34 jarige- zoon te geven, om zelf eindelijk te kunnen genieten van hun welverdiende pensioen.

"Door de jarenlange zorg welke ik samen met mijn ouders had gedragen voor onze wijngaarden, en de ervaring die ik opdeed bij het oogsten, jaar na jaar kende ik elke wijnstok op het domein reeds door en door".

Wijnen   Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Domaine Sergent - Madiran

Domaine Sergent is gelegen in Maumussan, naast Madiran zelf, één van de belangrijkste gemeentes van de appellatie. Brigitte en Corinne Dousseau leiden het domein en soigneren hun wijngaarden en wijnen als waren het hun eigen kinderen. Een gewaardeerde vrouwelijke toets, in een streek en wijngaard die vooral door mannen wordt gedomineerd. (Er zijn slechts 2 domeinen waar vrouwen de plak zwaaien.) Elk van hun wijnen getuigt van heuse topkwaliteit. Ze bezitten een benijdenswaardig evenwicht en een intrinsieke kracht om u tegen te zeggen. Toch hebben deze super-mannelijke wijnen allemaal een vrouwelijk en finessevol kantje, wat hen net dat tikkeltje extra onderscheidt. Ook de witte wijnen (Droog en zoet) zijn ware delicatessen en hebben een uniek en typisch karakter dat elke wijnliefhebber (-ontdekker) zal doen watertanden. Ze kunnen perfect naast de beste Jurançon-wijnen staan en zijn een passende begeleiding bij vele culinaire hoogstandjes.

Wijnen
Brand Logo

Roy René - Provence

Dit zonovergoten wijnbouwgebied (de zon schijnt er zo’n 3000 uren per jaar) heeft in het noorden de bergen van de Lubéron en in het zuiden de Middellandse Zee als natuurlijke grenzen. Er is een grote diversiteit van terroirs en druivensoorten. Bijgevolg is dan ook de keuze aan wijnen zeer uitgebreid. Hoewel het een zeer uitgestrekt gebied is, bestaan er maar enkele appellaties.

Wijnen
Brand Logo

Clos Romane - Cairanne

In het hart van de Provence begonnen Nadine en Stephane hun eigen wijnen te maken en vinifiëerden zij hun eerste vintage in 2011. De wijngaard heeft nu een oppervlakte van 30 ha gelegen op een bodem van klei en kalksteen, met een uitzicht op de vlakte van de Rhône.

Wijnen
Brand Logo

Château Le Devoy Martine - Lirac

Marc en Véronique Lombardo van Le Devoy Martine maken hun wijn op de meest natuurlijke manier om de kwaliteiten van de druiven te behouden. Marc en Véronique bouwden hun kelder op een helling om van de zwaartekracht gebruik te maken. Daarmee vermijden ze onnodig brouwen van de wijn en besparen ze energie. Ze maken gebruik van flessen gemaakt van gerecycled glas. Deze flessen worden verzegeld met natuurkurk, een recyclebaar materiaal. De inkt van hun nieuwe label is afkomstig van planten om het milieu te respecteren. Sinds hun jeugd hebben ze geleerd om de omgeving en mensen met respect te behandelen, dit verwezenlijken ze nog steeds met heel veel passie!

Wijnen
Brand Logo

Domaine de la Côte de l'Ange - Châteauneuf-du-Pap

Monique Mestre et Yannick Gasparri, propriétaires-viticulteurs à Châteauneuf-du-Pape. Domaine de la Côte de l’Ange werd in de jaren 60 door de familie Mestre overgenomen. De wijngaard wordt nu door hun dochter Corinne en haar man Yannick Gasparri uitgebaat. De gemiddelde leeftijd van deze wijnstokken bedraagt meer dan 40 jaar en de 14 ha wijnstokken liggen verspreid over de hele gemeente.

Wijnen
Brand Logo

Christophe Semaska - Condrieu - Côte de Rotie - Saint-Joseph

Dit domein, gesticht in de 16e eeuw, gelegen op een heuvel tegenover de Rhône, een bevoorrechte locatie voor de Côte Rôtie-wijnproductie, is nog steeds het grootste privé domein uit de Côte du Rotie. In de loop der jaren groeide de wijngaard en bereikt vandaag 4ha. De technische en economische ontwikkeling van het bedrijf dwong Christophe Semaska tot de constructie van een nieuwe wijnkelder met de beste apparatuur voor een betere vinificatie, rijping, opslag mogelijkheden en een ontvangstruimte van 500 m2.

Wijnen
Brand Logo

Clos du Joncuas (BIO) - Séguret - Vacqueras - Gigondas

Sinds het begin van de vorige eeuw, gedurende generaties, werkt Clos du Joncuas met wijnstokken die harmonieus geworteld zijn in de bodem, met respect voor de schoonheid van het leven. De wijnen van Clos du Joncuas, veredeld door zijn natuurlijkheid, zijn harmonieus en bijzonder lekker. Met respect voor de natuur en het land, ontwikkelt en vervolmaakt “de zon” een wijn van diepe kwaliteit en authenticiteit. Wijngaarden met biologische landbouw sinds haar oorsprong.

Wijnen   Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Château de la Jousselinière - Muscadet de Sèvre et Maine

Chon Mathrin, oprichter van Château de la Jousselinière in 1719. Gilbert Chon en zoon baten met veel zorg en passie meer dan 60 hectare wijngaarden uit. Dit doen ze met groot respect voor de traditionele technieken waardoor Château de la Jousselinière al meer dan drie eeuwen meegaat.

Wijnen
Brand Logo

Domaine du Clos Roussely - Tournaine

Vincent Roussely Vigneron, St. Georges sur Cher. De wijngaarden liggen vlakbij het kasteel van Chenonceaux en beslaan een oppervlakte van 26 hectares. Ze zijn beplant met Sauvignon, Pineau d’aunis, Chenin, Gamay, Cabernet Franc en Côt. Vincent maakt deel uit van een nieuwe lichting wijnbouwers die respect voor het terroir en het leefmilieu hoog in het vaandel dragen. De wijngaarden worden op biologische wijze beheerd en volledig met de hand geplukt.

Wijnen   Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Domaine de Saint-Just - Saumur

Arnaud Lambert is een echte wijnboer die leeft voor z’n vak. Hij maakt fantastische wijnen met inhoud, elegantie en evenwicht. Arnaud staat aan het hoofd van het domein (40ha groot) en heeft een duidelijke visie. hij vinifieërt volgens een "culture raisonnée". Dat wil zeggen dat ze zo verantwoord mogelijk werken, de juiste druiven op de juiste ondergrond met een lage opbrengst per hectare. Alles wordt in het werk gesteld om zuivere en typische wijnen te maken. Ze zijn dan ook wereldwijd op de beste tafels terug te vinden… en binnenkort ook bij U!

Wijnen   Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Domaine Florian Mollet - Sancerre

Domaine Mollet is één van de oudste wijnbouwfamilies in Pouilly-sur-Loire. Grootvader Mollet was een wijnmaker met een zeer goede reputatie. Zijn zoon Jean-Paul besliste om de zaak van zijn vader niet over te nemen en is nu een succesvol zakenman. Daarom verhuurde hij al zijn wijngaarden aan wijnbouwers uit de buurt. De zoon van Jean-Paul, Florian, besliste om na zijn management studies in de voetsporen van zijn grootvader te treden. Jean-Paul hielp zijn zoon door mee in het wijndomein te investeren waardoor de kelders werden uitgerust met de meest moderne apparatuur. Florian had maar één doel: een zo zuiver mogelijke wijn te maken. Hij besefte heel goed dat het werk in de wijngaard begint: selectie van de juiste terroirs, oude wijnstokken, perfect rijpe druiven en gebotteld zonder klaring of filtering. Kom ze ontdekken!

Wijnen Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Domaine Jean Paul Mollet - Pouilly Fumé

Domaine Mollet is één van de oudste wijnbouwfamilies in Pouilly-sur-Loire. Grootvader Mollet was een wijnmaker met een zeer goede reputatie. Zijn zoon Jean-Paul besliste om de zaak van zijn vader niet over te nemen en is nu een succesvol zakenman. Daarom verhuurde hij al zijn wijngaarden aan wijnbouwers uit de buurt. De zoon van Jean-Paul, Florian, besliste om na zijn management studies in de voetsporen van zijn grootvader te treden. Jean-Paul hielp zijn zoon door mee in het wijndomein te investeren waardoor de kelders werden uitgerust met de meest moderne apparatuur. Florian had maar één doel: een zo zuiver mogelijke wijn te maken. Hij besefte heel goed dat het werk in de wijngaard begint: selectie van de juiste terroirs, oude wijnstokken, perfect rijpe druiven en gebotteld zonder klaring of filtering. Kom ze ontdekken!

Wijnen
Brand Logo

A. Scherer - Alsace

Christophe Scherer, viticulteur à Husseren-les-Châteaux. Over heel de lijn hebben deze wijnen een uitstekende typiciteit en genieten omwille van hun geurig en zuiver karakter grote faam.

Wijnen
Brand Logo

Domaine de Colonat - Beaujolais

De huidige wijnmakers zijn Christine en Bernard Collonge; samen cultiveren ze Domaine de Colonat sinds 1977. Na gespecialiseerde studies en het nodige “veldwerk” in het buitenland, heeft hun zoon Thomas zich bij het familiebedrijf aangesloten. Hun knowhow als ambachtelijke wijnmakers is dan ook doorgegeven van generatie op generatie. Met respect voor hun land zorgen zij voor een gezonde en schone wijnbouw zonder poespas. Dit op basis van een filosofie van oprechtheid om de uitstekende terroirs te beschermen en hen door te geven aan de toekomstige generaties.

Wijnen
Brand Logo

Domaine Jean Dauvissat Père & Fils - Chablis

Behoort tot de absolute top van Chablis. Nergens anders ter wereld worden er van Chardonnay zulke elegante, sterk minerale en karaktervolle wijnen gemaakt als bij Jean Dauvissat. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkrijke bodems, (gefossiliseerde oesterbanken) en geven de wijn zijn ongekend mineraal en uniek karakter. Deze wijngaard, met niet minder dan 53 percelen, beslaat meer dan 22 hectare grond. Door de verschillende terroirs worden van dezelfde druif sterk verschillende wijnen gemaakt. Enkel de Héritage en de Premier Cru ‘Homme Mort’ worden door een zeer gedoseerd houttoetsje gedragen alle andere weerspiegelen puur de relatie tussen wijngaard en druif. Alle wijngaarden worden volgens de ‘Lutte Raisonnée’ bewerkt.


Wijnen
Brand Logo

Domaine des Poncetys - Saint-Veran - Pouilly Fuissé

Domaine de Poncetys werd in de 17e eeuw opgericht en is sinds begin 20ste eeuw eigendom van het departement Saône et Loire. Het domein bestaat nu uit 18 hectaren uitgestrekte wijngaarden van het gerenommeerde “Lycée Viticole de Mâcon Davayé” wat gelegen is vlakbij Mâcon. De, in hoofdzaak ommuurde, wijngaarden bevinden zich in een klein gebied tussen de ‘Roche de Vergisson’ en de ‘Roche de Solutré’. Domaine des Poncetys heeft een jaarlijkse wijnproductie van 1100 hectoliter.

Wijnen
Brand Logo

Seguin Manuel - Grand Vins de Bourgogne

Thibaut Marion heeft, na zijn jarenlange samenwerking bij zijn vader bij Chanson, dit domein in 2004 gekocht. Er is een mooie mix van traditionele houten vaten, originele Seguin Moreau’s en moderne apparatuur, maar het is in de wijngaard dat de wijn wordt gemaakt. Het doel is om op lange termijn enkel biologische wijn te maken. Het bewijs dat klassiekers echt lekker kunnen zijn.

Wijnen
Brand Logo

Bautista - Mercurey

Sinds 1770 teelt de familie Tupinier druiven op het MERCUREY terroir. De wijnen worden gerijpt in eiken vaten in de oude kelders van het domein (opgetrokken in de 17e eeuw uit voornamelijk kalkhoudende klei) volgens de oudste tradities van de Bourgogne. De oogst gebeurt handmatig, de vinificatie is traditioneel, en het bottelen gebeurt op het Domaine. Om al deze redenen zijn de wijnen harmonieus, evenwichtig, vol, aangenaam en van goeden huize. In 1997, volgde Manu Bautista zijn schoonvader Jacques Tupinier op en nam het bedrijf met 10 hectare MERCUREY wijngaarden over dat hij veder blijft ontwikkelen. Zijn neef Roman heeft intussen het team vervoegd ...

Wijnen
Brand Logo

Domaine Claouset - Bordeaux

De familie Siozard leefde en werkte niet ver van Claouset, aan de oever van de Dordogne, tegenover het prestigieuze St-Emilion. Sinds het einde van de 19e eeuw volgde er verschillende acquisities, die er toe leidden dat er nu meer dan 40 hectaren aan wijngaarden worden bewerkt. De lange geschiedenis staat vandaag toe dat de bodem en bijzonderheden van het land beter worden begrepen. Zo kan een gamma van Bordeaux wijnen worden aangeboden die op een moderne wijze aan jouw verwachtingen kunnen voldoen terwijl ze de familiale, traditionele spirit behouden.

Wijnen
Brand Logo

Château Brondelle - Graves

Jean Noël Belloc, viticulteur à Langon. Zuidoostelijk van de beroemde wijnstad Bordeaux, aan de linkeroever van de Garonne, ligt de gemeente Langon, die deel uitmaakt van het district Graves. Hier bezit de familie Belloc het fraai gelegen Château Brondelle dat is uitgerust met moderne installaties. De druiven op dit 15 ha grote domein zijn aangeplant op een bodem van klei, grof zand en kiezel.

Wijnen
Brand Logo

Château Brisson - Côtes de Castillon

"Dit particuliere landgoed, opgericht in 1878, werd voor meer dan dertig jaar beheerd door Paul en Lorette Valade. Het landgoed was oorspronkelijk gevestigd in de Castillon-Côtes de Bordeaux met Château Brisson en Château Le Peyrat maar werd in 2007 uitgebreid tot Saint- Emilion. Dit gebeurde een paar jaar voordat de twee wijnboeren gezelschap kregen van hun zoon Cedric. Hij creëerde vervolgens Château Valade, een onstuimige Grand Cru van Saint- Emilion. "

Wijnen
Brand Logo

Château Rocher-Gardat - Montagne Saint-Émilion

Familie Moze-Berthon, eigenaar te Montagne, Gironde. Dit mini-domein is reeds 4 generaties in de goede handen van de familie Moze. Sinds de overname door Patrick Moze-Berthon in 1987 regende het complimenten. Zijn wil om te verbeteren is immens waardoor hij nauwgezet werkt. Patrick heeft nog altijd een klein loyaal team aan zijn zijde die de wijngaarden en kelder ondersteunen.

Wijnen
Brand Logo

Château Vieux Chantecaille - Saint-Émilion Grand Cru

Familie Moze-Berthon, propriétaire à Montagne, Gironde. Dit mini-domein is reeds 4 generaties in goede handen van de familie Moze. Sinds de overname door Patrick Moze-Berthon in 1987 regende het complimenten. Zijn drift om te verbeteren is immens en zorgt voor nauwgezet werk. Patrick heeft nog altijd een klein loyaal team aan zijn zijde die de wijngaarden en kelder ondersteunen.

Wijnen
Brand Logo

Château Valade - Saint-Émilion Grand Cru

"Dit particuliere landgoed, opgericht in 1878, werd voor meer dan dertig jaar beheerd door Paul en Lorette Valade. Het landgoed was oorspronkelijk gevestigd in de Castillon-Côtes de Bordeaux met Château Brisson en Château Le Peyrat maar werd in 2007 uitgebreid tot Saint- Emilion. Dit gebeurde een paar jaar voordat de twee wijnboeren gezelschap kregen van hun zoon Cedric. Hij creëerde vervolgens Château Valade, een onstuimige Grand Cru van Saint- Emilion. "

Wijnen
Brand Logo

Château Le Clos du Notaire - Côtes de Bourg

Follow the meandering path of the river Dordogne to find this exceptional vineyard, perched on the hills which overlook the confluence of the Garonne and the Dordogne, where these two mighty rivers meet to form the Gironde Estuary. Owned by Roland and Sylvette Charbonnier, winemakers since 1974, Le Clos Du Notaire is steeped in a rich history and heritage, just waiting to be discovered.
Here you can taste rare, prestigious wines such as the Notaris Grande Réserve, the château?s flagship wine, with its deep, consistent colour, its great warmth on the palate and its dense and subtly tannins. Discover the secrets of an estate which applies the principles of responsible viticulture, upholding quality and tradition in winemaking with an acknowledged expertise stretching back over 30 years.

Wijnen
Brand Logo

Château La Croix Romane - Lalande de Pomerol

Château La Croix Romane werd omgedoopt door de familie Dubard in erkenning van de rijke lokale geschiedenis van het gebied. De kerk van Lalande de Pomerol, in de buurt van het landgoed, opgericht in de XIIde eeuw door de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem (bekend als "De Ridders van Malta"). Verleid door de hoge kwaliteit van de “terroir”, nam de Dubard familie deze terroir in 2008 over. Martin Solveig, lid van de familie en wereldwijd bekende musicus, deed mee aan het project en deelt het enthousiasme voor de heropleving van het wijndomein Château La Croix Romane.

Wijnen
Brand Logo

Château Gouprie - Pomerol

Al vanaf 1820 begon één van de voorvaderen van de familie Moze Berthon met een wijngaard in Pomerol. (Chateau Gouprie) Wijn maken zit hen dus al zeer lang in het bloed. Toch vond Michael (zoon) niet direct de weg naar de wijnkelder en begon hij zijn carrière als verkoper van elektrisch materiaal. Tegenwoordig helpt hij zijn vader met de commercialisatie van hun 3 domeinen. (Rocher Gardat, Chantecaille en Gouprie). In 1880 werd Château Rocher Gardat bij de familiewijngaarden gevoegd. Het Domein is gelegen op de plaats van een oude paddenstoelenkwekerij waar nu de kelders van het domein in zijn ondergebracht.

Wijnen
Brand Logo

Château Fleur La Mothe - Médoc

Château Fleur La Mothe is gelegen in de Saint-Yzans-de-Médoc en werd in 1932 geklasseerd als Cru Bourgeois. De verschillende wijnstokken zijn geplant op voornamelijk kiezel-heuvels. “Mothe” betekent eigenlijk “heuveltop”. De rivier is vanaf de meeste percelen zichtbaar en biedt een effectieve temperatuurregeling. Deze zorgt voor de bescherming van de wijngaarden tegen lentevorst.

Wijnen
Brand Logo

Château Meyre - Haut Médoc - Margaux

Château Meyre, gelegen in het hart van de Médoc en de regio’s van Moulis en Margaux, teelt al gedurende meer dan driehonderd jaar wijnstokken. In 1876 werd het landgoed benoemd tot één van de allerbeste Avensan wijnen en in 1932 werden zij verheven naar Cru Bourgeois, een classificatie die in 2003 werd bevestigd. Het domein heeft een totaal van 17 hectare rond de stad Avensan, 30 km ten noorden van Bordeaux. In 1992 werd de wijngaard uitgebreid door de acquisitie van 2 hectare in de gemeente Soussans in de Margaux appellatie. Het domein ondernam een omschakeling naar de biologische teelt in 2008. De eerste wijnen gecertificeerd als biologisch werden in 2011 geproduceerd.

Wijnen   Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Château Brillette - Moulis

Château Brillette heeft één van de beste reputaties in Moulis-en-Médoc. Ze hebben 100 hectare wijngaard waarvan er 40 hectare de AOC-status heeft. Als een van de oudste wijngaarden in de Médoc, kwam Château Brillette in 1976 in handen van de familie Flageul. Het wijnmaken zit de familie al generaties lang in het bloed. Van grootmoeder, naar zoon naar kleinzoon... Momenteel wordt het wijndomein door de kleinzoon Erwan Flageul gerund. Innovatie en implementatie zijn zijn keywords. Erwan en zijn team gaan steeds op zoek naar de nieuwste technieken. In 2000 werden volledig nieuwe wijnkelders gebouwd en een nieuwe degustatiekamer dat een schitterend uitzicht biedt op de wijngaarden. De wijngaarden zijn samengesteld uit volgende druivensoorten: 48% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. Het grote percentage Merlot zorgt voor het specifieke karakter van Brillette. De wijngaarden zijn aangeplant op een van de hoogste punten in de Médoc, waardoor ze volop profiteren van de zon.

Brand Logo

Château d'Alix - Pessac Leognan

In het noordelijke deel van het district Graves bezit de familie Belloc het fraai gelegen Château d'Alix dat is uitgerust met moderne installaties. De druiven op dit 15 ha grote domein zijn aangeplant op een bodem van klei en grind.

Wijnen
Brand Logo

Champagne Charles Simon - Aube

"Champagne Charles Simon is het geesteskind van twee schoolvrienden, Davy Dosnon en Simon-Charles Lepages. Ze groeiden samen op in deze prachtige streek van rollende heuvels, graanvelden en Champagne wijnstokken. Hun wijngaarden met hoofdzakelijk Kimméridgens als ondergrond, liggen op minder dan een uur rijden ten noorden van Chablis. Hiermee leunen zij dichter tegen de Bourgogne streek aan dan bij de rest van de Champagnestreek. "

Wijnen
Brand Logo

Champagne Michel Genet - Grand Cru

The city Chouilly is known for its high quality Chardonnay and is ranked among the 17 grands crus of the Champagne region. With over 500 hectares of vineyards, it is the largest 100% classified terroir that provokes the statement to some oenologists " our village itself is a small Champagne " The GENET family worked for several generations on this terroir Chouilly and Michel Genet created his brand here in 65. Today Vincent, Agnes and Antoine are leading the land of their ancestors. Family history, love of wine, vines and a shared passion ...

Wines
Brand Logo

Champagne Lombard & Cie - Épernay

De verschillende jaartallen van Lombard hebben elk hun uniek karakter. Deze zijn allemaal een afspiegeling van de huiselijke expertise. Lombard & Cie werd opgericht in 1925 en is gelegen in Epernay, de hoofdstad van de Champagne streek. De wijngaarden zijn in het begin van de vorige eeuw in Hautvillers gevestigd en hun wijnstokken zijn nu voornamelijk in Montagne de Reims gevestigd. Al hun druiven komen uit geselecteerde gebieden van hoogste kwaliteit.

Wijnen
Brand Logo

Louis de Sacy - Verzy Grand Cru

Louis de Sacy is een in 1967 in Verzy gesticht champagnehuis. Het zelfstandige bedrijf is eigendom van de familie Sacy en exporteert de champagnes vooral naar Europese landen en de Verenigde Staten. De familie was al sinds 1633 actief in de wijnhandel. De Sacy's bezaten al sinds dat jaar wijngaarden in Verzy in de Champagne. Het huis heeft ook een koshere champagne gemaakt. Het champagnehuis werd genoemd naar Louis de Sacy (1654 - 1727) een advocaat en letterkundige. Zijn gestileerde portret, ontleend aan een schilderij van Nicolas de Largilliere is het beeldmerk van Champagne Louis de Sacy. De gemeente Sacy is een van de Premier cru-gemeenten van de Champagne. In 2014 stond de twaalfde generatie aan het hoofd van het bedrijf.

Wijnen
Brand Logo

Cognac Michel Forgeron - Cognac Grande Champagne


Cognacs