Frankrijk

Les Jamelles

Het concept van Les Jamelles is uniek: voor elke druivensoort wordt de ideale terroir gezocht in een gebied dat zich uitstrekt van Nîmes tot voorbij de Carcassonne, zodat haar typiciteit perfect wordt weergegeven naargelang haar originele oorsprong. Sinds 1991 wordt Les Jamelles geproduceerd door Catherine en Laurent Delaunay. Dit zijn twee jonge wijnmakers uit de Bourgogne wiens familie al voor vier generaties wijn produceert. Na hun werk in Californië vielen ze beiden voor de charmes van de Languedoc-Roussillon regio (Zuid-Frankrijk). Catherine is een echte “maître”, gepassioneerd door de kunst van het wijnproeven en daarbovenop verantwoordelijk voor de kwaliteit van elk van de Les Jamelles wijnen.

Wijnen (40)

Les Petites Jamelles

Twee jonge wijnmakers uit de Bourgogne wiens familie al voor vier generaties wijn produceert. Na hun werk in Californië vielen ze beiden voor de charmes van de Languedoc-Roussillon regio (Zuid-Frankrijk). Catherine is een echte “maître”, gepassioneerd door de kunst van het wijnproeven en daarbovenop verantwoordelijk voor de kwaliteit van elk van de Les Jamelles wijnen.

Wijnen (3)

Domaine de l'Arjolle

Familiedomein sinds vele jaren, werd l' Arjolle met zijn mooie slapende wijnstokken gewekt in 1974 met de komst van Louis en Marie Prosper Teisserenc met het nastreven van kwaliteit, diversiteit en wijngenoegen van bij aanvang als doel. De twee broers werken hard om de wijngaard te vernieuwen met aanvankelijk Cabernet Sauvignon , Merlot en Sauvignon. De vrijheid die hen door de appelatie Côtes de Thongue is te beurt valt, past perfect voor de productie van cepagewijnen en assemblages. Hun inspanningen worden beloond met een eerste botteling in 1978. In 1982, nemen de bestuurders van Arjolle het beheer van het Château de Margon over, gelegen op drie kilometer van de boerderij. Charles Duby en Guilhem Fozières versterken het team van de twee broers Teisserenc in 1985. Ze introduceren een diepe culturele reflectie die leidt tot het Terra Vitis charter dat de duurzame landbouw en het milieu respecteert. Na een reis naar Californië, is Louis Marie door Zinfandel gepassioneerd. Het aanplanten van een hectare Zinfandelnt in de stad Pazoulles, neemt zoveel tijd in beslag als een spelletje met de administratie. Hier is de wijn Z d’Arjolle ontstaan, de enige Franse wijn die gemaakt wordt met 100 % Zinfandel. In 1986, vervoegt Roland Teisserenc, zoon van Prosper het team. De eerste wijnen, gerijpt in eiken vaten worden in 1988 gebotteld. Gezien het enthousiasme van de kopers, wordt een kelder met 800 vaten voor de rijping van Arjolle wijn ingehuldigd in 2001. Bruno Lapostat, de architect, heeft wonderen verricht en deze worden u graag getoond tijdens uw verblijf op het Domaine! Tot slot, installeren Francis, zoon van Louis-Marie en Roch, zoon van Prosper zich in 2004 als jonge landbouwers: 10 nieuwe hectares wordt ontdaan van kreupelhout voor het planten van Carmenere Muscat Petits Grains en Viognier. Bij wijze van proef wordt met een dichte aanplant van 8000 wijnstokken per hectare, op 3 hectare tevens Syrah en Viognier geplant. De landschappen en het land van Arjolle zijn als de wijnbouwers die ze cultiveren. Zij vertegenwoordigen een grote diversiteit . Terwijl sommige plaatsen zoals de toppen van de heuvels van Pechs uitzicht bieden over grote gebieden, zijn andere gebieden, zoals de oevers van de Thongue meer intiem . In elk geval, is het terroir genereus, en weet de bodem hoe hij het beste van zichzelf moet geven.

Wijnen (14)   Wijnbouwer pagina

Château Beauregard Mirouze

Karine en Nicolas Mirouze, beiden landbouwkundig ingenieur, zetten het familiedomein voort, dat sinds 1881 in hun bezit is. Het domein van 350 ha, gelegen in het Regionaal Natuurpark van Narbonne in de Middellandse Zee, is voor slechts 30 ha beplant met wijnstokken en 320 ha bestaat uit dennenbossen en struikgewas. De uitzonderlijke ligging in de Corbière wordt gekenmerkt door zijn uitstekende terroir en ongerept natuur. Het frisse en droge klimaat wordt beheerst door de "Cers, een vaak gewelddadige koude en droge wind uit het noorden. De biologische landbouwcultuur respecteert het ritme van planten, de bevruchting, onkruidbestrijding, etc.

Wijnen (5)   Wijnbouwer pagina

Beau Chêne

Het concept van Beau Chêne is uniek: voor elke druivensoort wordt de ideale terroir gezocht in een gebied dat zich uitstrekt van Nîmes tot voorbij de Carcassonne, zodat haar typiciteit perfect wordt weergegeven naargelang haar originele oorsprong. Sinds 1991 wordt Beau Chêne geproduceerd door Catherine en Laurent Delaunay. Dit zijn twee jonge wijnmakers uit de Bourgogne wiens familie al voor vier generaties wijn produceert. Na hun werk in Californië vielen ze beiden voor de charmes van de Languedoc-Roussillon regio (Zuid-Frankrijk). Catherine is een echte “maître”, gepassioneerd door de kunst van het wijnproeven en daarbovenop verantwoordelijk voor de kwaliteit van elk van de Beau Chêne wijnen.

Wijnen (6)

Les Grand Arbres

Wijnen (3)

Les Sensibles

De wijnmakers voegen een extra aspect toe bij de wijnen. Ze geven een gevoelige toets aan elk van hun variëteiten. Een uitdrukkelijk bestudeerde mengeling van de druiven van verscheidene "lieu-dits" verzacht de kantjes van de wijnen en dit vormt de basis van "Les Sensibles". Het voegt een natuurlijke rijkdom toe aan de aroma's en de smaak.

Wijnen (14)

Tiberius

Het prachtige stadje Sommières is gelegen in een gebied dat de overgang vormt van de zuidelijke Rhône naar de Languedoc en het belichaamt het befaamde “Als god in Frankrijk”-gevoel. Het is een typisch half continentaal en half mediterraan klimaat waarbij verschillende winden een belangrijke rol spelen. Mistral (noordoost), Tramontana (noordwest) en Marin (zuid) bieden een afwisselend spel van weertypes en bepalen sterk het karakter van de wijn. Jaarlijks zijn deze wijnen dan ook prijzenkapers op verschillende concours.

Wijnen (5)

Domaine Leyris Mazière

Gilles Leyris, propriétaire à Cannes. Eigenzinnige wijnbouwer met speciale ideeën, maar met de beste wijnen uit de streek. Prachtige blends met ondermeer Syrah, Grenache, Carignan, Alicante en Cinsault.

Wijnen (2)   Wijnbouwer pagina

Domaine de Rodié

In het hart van de grootste wijngaard ter wereld, in het zuiden van Frankrijk, onthullen de wijnmakers van Domaine de Rodié hun passie voor wijn en wijnstok: gehecht aan hun regio, aan hun terroir en aan hun lokale tradities, wordt deze passie doorgegeven van generatie op generatie. De veeleisende wijngaarden worden met de meest attente zorg liefdevol bewerkt. Deze Mediterrane regio met kalksteen, langs de uitlopers van de Cevennes met een uitzonderlijk klimaat is bijzonder geschikt voor de wijnstok. Een wijngaard met de meest bekende en meest nobele druivensoorten voor de beste wijnen: Syrah, Cabernet, Grenache, Merlot, Chardonnay ...

Wijnen (7)

Mademoiselle Colomba

Laurence Escourrou: Mademoiselle COLOMBA, een familie wijngaard van meer dan 4,5 ha waar alle stokken zijn geplant op het AOC Cabardès terroir. Een productie van wit rood en rosé. Deze kleine onderneming werkt nog op de oude traditionele manier en doet nog vrijwel alles handmatig.

Wijnen (1)

Château Massamier La Mignarde

Frantz Vènes, propriétaire-récoltant à Pépieux. Dit château is gelegen in een oude Romeinse kazerne aan de voet van de Montagne Noir. Het domein bezit diverse terroirs waardoor er een grote diversiteit aan wijnen ontstaat. Franz Vènes’ familie is al 300 jaar eigenaar van het landgoed, maar als gevolg van een familievete zette noch Franz noch zijn ouders, een voet op het onroerend goed voor twee decennia lang. Na een lange rechtszaak kon de Vènes familie terug naar hun huis en zorgde voor een hele vernieuwing van wijngaarden geplant door Franz en zijn vader. Franz Venes is een leergierige, bescheiden man. Hij is fanatiek kwaliteit-gedreven en geeft dezelfde aandacht voor detail om al zijn wijnen.

Wijnen (3)

Le Bottle

Le Bottle’s originele wijnen met hun onvergelijkbare diversiteit zal u de moderniteit en dynamische creativiteit van de beste druiven presenteren, komende van de beste terroir van de Pays d'Oc IGP denominatie. Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier. Rood, wit of rosé, zullen je verrassen en de gevoeligheid van hun makers uitdrukken. Alle wijnen hebben een heerlijke mediterrane smaak. Dit gamma van wijnen die in de Languedoc-Roussillon werd geproduceerd omvat elegante wijnen met noties van bessen tot krachtige klassiekers, gemaakt van de beste druivensoorten.

Wijnen (10)

Les Vignerons de Quissac

In het hart van de grootste wijngaard ter wereld, in het zuiden van Frankrijk, onthullen deze wijnmakers hun passie voor wijn en wijnstok: gehecht aan hun regio, aan hun terroir en aan hun lokale tradities, wordt deze passie doorgegeven van generatie op generatie. De veeleisende wijngaarden worden met de meest attentie en zorg liefdevol bewerkt. Deze mediterrane regio met kalkstenen garrigues (biotopen met een vegetatie die vooral bestaat uit grassen en lage planten, van rotsen en braakliggend terrein), langs de uitlopers van de Cevennes met een uitzonderlijk klimaat is bijzonder geschikt voor de wijnstok. Een wijngaard met de meest bekende en meest nobele druivensoorten voor de beste wijnen: Syrah, Cabernet, Grenache, Merlot, Chardonnay ...

Wijnen (5)

Les Cistes

Nos viticulteurs travaillent dans le plus grand respect de la terre et de l’environnement pour élaborer avec passion des vins de qualité à forte personnalité, révélateur du terroir.

Wijnen (1)

Mas Pellier

Een bodem van klei en kalksteen met een klimaat die fruitige en kleurrijke minerale wijnen geeft. De wijngaard uit de Uzès regio die u zal verrassen. Een wijngaard met een groot potentieel .

Wijnen (6)

Domaine Fontanel

"In het meest Zuidoostelijke gedeelte van Frankrijk, tussen de Middellandse zee en de voet van de Pyreneeën, vinden we Domaine Fontanel. Dit domein is gelegen in Tautavel waar het oudste skelet ter wereld opgegraven werd. Dit bewijst dat zelfs in de prehistorie het terroir perfect was. Het 35 hectare grote domein is van Pierre en Marie-Claude Fontanel. Ze produceren fantastische wijnen met bewaarkracht. Hun doelstelling is kwaliteitswijnen tot stand brengen met respect voor het milieu. Zo worden er geen pesticiden of groeibevorderende middelen in de wijngaard gebruikt. Door hun wijnen niet te filteren behouden zij hun optimale smaak."

Wijnen (5)

Domaine Ancely

Het domein werd opgericht in de jaren ‘70, toen de ouders van de huidige wijnmaker hier hun eerste kavels kochten. Er werd onmiddellijk gestart met de beplanting van een aantal wijngaarden met een nieuw soort “versterkte” wijnstokken van onder andere de Syrah en de Grenache. Domain Ancely kende onder zijn oprichters een jarenlange constante groei. Pas in 2001 besloten moeder en vader het roer in handen van hun toen 34 jarige- zoon te geven, om zelf eindelijk te kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. “Door de jarenlange zorg welke ik samen met mijn ouders had gedragen voor onze wijngaarden, en de ervaring die ik opdeed bij het oogsten, jaar na jaar kende ik elke wijnstok op het domein reeds door en door”

Wijnen (2)   Wijnbouwer pagina

Domaine Sergent

Domaine Sergent is gelegen in Maumussan, naast Madiran zelf, één van de belangrijkste gemeentes van de appellatie. Brigitte en Corinne Dousseau leiden het domein en soigneren hun wijngaarden en wijnen als waren het hun eigen kinderen. Een gewaardeerde vrouwelijke toets, in een streek en wijngaard die vooral door mannen wordt gedomineerd. (Er zijn slechts 2 domeinen waar vrouwen de plak zwaaien.) Elk van hun wijnen getuigt van heuse topkwaliteit. Ze bezitten een benijdenswaardig evenwicht en een intrinsieke kracht om u tegen te zeggen. Toch hebben deze super-mannelijke wijnen allemaal een vrouwelijk en finessevol kantje, wat hen net dat tikkeltje extra onderscheidt. Ook de witte wijnen (Droog en zoet) zijn ware delicatessen en hebben een uniek en typisch karakter dat elke wijnliefhebber (-ontdekker) zal doen watertanden. Ze kunnen perfect naast de beste Jurançon-wijnen staan en zijn een passende begeleiding bij vele culinaire hoogstandjes.

Wijnen (3)

Florie

Dit zonovergoten wijnbouwgebied (de zon schijnt er zo’n 3000 uren per jaar) heeft in het noorden de bergen van de Lubéron en in het zuiden de Middellandse Zee als natuurlijke grenzen. Er is een grote diversiteit van terroirs en druivensoorten. Bijgevolg is dan ook de keuze aan wijnen zeer uitgebreid. Hoewel het een zeer uitgestrekt gebied is, bestaan er maar enkele appellaties.

Wijnen (1)

Ma Terre

Dit zonovergoten wijnbouwgebied (de zon schijnt er zo’n 3000 uren per jaar) heeft in het noorden de bergen van de Lubéron en in het zuiden de Middellandse Zee als natuurlijke grenzen. Er is een grote diversiteit van terroirs en druivensoorten. Bijgevolg is dan ook de keuze aan wijnen zeer uitgebreid. Hoewel het een zeer uitgestrekt gebied is, bestaan er maar enkele appellaties.

Wijnen (1)

Opale

Dit zonovergoten wijnbouwgebied (de zon schijnt er zo’n 3000 uren per jaar) heeft in het noorden de bergen van de Lubéron en in het zuiden de Middellandse Zee als natuurlijke grenzen. Er is een grote diversiteit van terroirs en druivensoorten. Bijgevolg is dan ook de keuze aan wijnen zeer uitgebreid. Hoewel het een zeer uitgestrekt gebied is, bestaan er maar enkele appellaties.

Wijnen (2)

Clos du Joncuas

Sinds het begin van de vorige eeuw, gedurende generaties, werkt Clos du Joncuas met wijnstokken die harmonieus geworteld zijn in de bodem, met respect voor de schoonheid van het leven. De wijnen van Clos du Joncuas, veredeld door zijn natuurlijkheid, zijn harmonieus en bijzonder lekker. Met respect voor de natuur en het land, ontwikkelt en vervolmaakt “de zon” een wijn van diepe kwaliteit en authenticiteit. Wijngaarden met biologische landbouw sinds haar oorsprong.

Wijnen (5)   Wijnbouwer pagina

Château Le Devoy Martine

Marc en Véronique Lombardo van Le Devoy Martine maken hun wijn op de meest natuurlijke manier om de kwaliteiten van de druiven te behouden. Marc en Véronique bouwden hun kelder op een helling om van de zwaartekracht gebruik te maken. Daarmee vermijden ze onnodig brouwen van de wijn en besparen ze energie. Ze maken gebruik van flessen gemaakt van gerecycled glas. Deze flessen worden verzegeld met natuurkurk, een recyclebaar materiaal. De inkt van hun nieuwe label is afkomstig van planten om het milieu te respecteren. Sinds hun jeugd hebben ze geleerd om de omgeving en mensen met respect te behandelen, dit verwezenlijken ze nog steeds met heel veel passie!

Wijnen (4)

Clos Romane

In het hart van de Provence begonnen Nadine en Stephane hun eigen wijnen te maken en vinifiëerden zij hun eerste vintage in 2011. De wijngaard heeft nu een oppervlakte van 30 ha gelegen op een bodem van klei en kalksteen, met een uitzicht op de vlakte van de Rhône.

Wijnen (2)

Christophe Semaska

Dit domein, gesticht in de 16e eeuw, gelegen op een heuvel tegenover de Rhône, een bevoorrechte locatie voor de Côte Rôtie-wijnproductie, is nog steeds het grootste privé domein uit de Côte du Rotie. In de loop der jaren groeide de wijngaard en bereikt vandaag 4ha. De technische en economische ontwikkeling van het bedrijf dwong Christophe Semaska tot de constructie van een nieuwe wijnkelder met de beste apparatuur voor een betere vinificatie, rijping, opslag mogelijkheden en een ontvangstruimte van 500 m2.

Wijnen (8)

Dauvergne & Ranvier

François Dauvergne & Jean-François Ranvier. François (zakenman in hart en nieren) en Jean-François (wijnmaker van het hoogste niveau) hebben samen dit tophuis Dauvergne Ranvier opgericht. Hun doel: topkwaliteit uit heel de Rhône te produceren. De wijnen zijn zeer terroir gericht, gevinifiëerd met de modernste inzichten maar tegelijkertijd met respect voor tradities behandeld.

Wijnen (1)

Domaine de la Côte de l'Ange

Monique Mestre et Yannick Gasparri, propriétaires-viticulteurs à Châteauneuf-du-Pape. Domaine de la Côte de l’Ange werd in de jaren 60 door de familie Mestre overgenomen. De wijngaard wordt nu door hun dochter Corinne en haar man Yannick Gasparri uitgebaat. De gemiddelde leeftijd van deze wijnstokken bedraagt meer dan 40 jaar en de 14 ha wijnstokken liggen verspreid over de hele gemeente.

Wijnen (7)

Domaine La Clef de Récit

Michelle & Sylvain Leredde, viticulteurs à Récy, Sancerre. Michelle en Sylvain bezitten een wijngaard van acht hectaren met een klei-kalkachtige ondergrond. Deze is gelegen aan de zuidwest kant van de Sancerre wijngaarden, hoofdzakelijk beplant met Sauvignon Blanc en een beetje Pinot Noir. De wijnstokken zijn tussen de 25 en de 70 jaar oud. Door assemblage van beiden krijgt Sylvain heerlijke frisse wijnen met aroma’s van vers fruit in de neus, goed gestructureerd, vol en met voldoende diepgang.

Wijnen (1)

Château de la Jousselinière

Chon Mathrin, oprichter van Château de la Jousselinière in 1719. Gilbert Chon en zoon baten met veel zorg en passie meer dan 60 hectare wijngaarden uit. Dit doen ze met groot respect voor de traditionele technieken waardoor Château de la Jousselinière al meer dan drie eeuwen meegaat.

Wijnen (1)

Domaine du Clos Roussely

Vincent Roussely Vigneron, St. Georges sur Cher. De wijngaarden liggen vlakbij het kasteel van Chenonceaux en beslaan een oppervlakte van 26 hectares. Ze zijn beplant met Sauvignon, Pineau d’aunis, Chenin, Gamay, Cabernet Franc en Côt. Vincent maakt deel uit van een nieuwe lichting wijnbouwers die respect voor het terroir en het leefmilieu hoog in het vaandel dragen. De wijngaarden worden op biologische wijze beheerd en volledig met de hand geplukt.

Wijnen (6)   Wijnbouwer pagina

Domaine de Saint-Just - BIO

Arnaud Lambert is een echte wijnboer die leeft voor z’n vak. Hij maakt fantastische wijnen met inhoud, elegantie en evenwicht. Arnaud staat aan het hoofd van het domein (40ha groot) en heeft een duidelijke visie. hij vinifieërt volgens een ‘culture raisonnée’. Dat wil zeggen dat ze zo verantwoord mogelijk werken, de juiste druiven op de juiste ondergrond met een lage opbrengst per hectare. Alles wordt in het werk gesteld om zuivere en typische wijnen te maken. Ze zijn dan ook wereldwijd op de beste tafels terug te vinden… en binnenkort ook bij U!

Wijnen (4)   Wijnbouwer pagina

Domaine Florian Mollet

Domaine Mollet is één van de oudste wijnbouwfamilies in Pouilly-sur-Loire. Grootvader Mollet was een wijnmaker met een zeer goede reputatie. Zijn zoon Jean-Paul besliste om de zaak van zijn vader niet over te nemen en is nu een succesvol zakenman. Daarom verhuurde hij al zijn wijngaarden aan wijnbouwers uit de buurt. De zoon van Jean-Paul, Florian, besliste om na zijn management studies in de voetsporen van zijn grootvader te treden. Jean-Paul hielp zijn zoon door mee in het wijndomein te investeren waardoor de kelders werden uitgerust met de meest moderne apparatuur. Florian had maar één doel: een zo zuiver mogelijke wijn te maken. Hij besefte heel goed dat het werk in de wijngaard begint: selectie van de juiste terroirs, oude wijnstokken, perfect rijpe druiven en gebotteld zonder klaring of filtering. Kom ze ontdekken!

Wijnen (13)   Wijnbouwer pagina

A. Scherer

Christophe Scherer, viticulteur à Husseren-les-Châteaux. Over heel de lijn hebben deze wijnen een uitstekende typiciteit en genieten omwille van hun geurig en zuiver karakter grote faam.

Wijnen (12)

Château Combel La Serre

Sinds 1900 is het kasteel van Combel La Serre het familiebedrijf van Jean-Pierre & Julien Ilbert geworden. Het domein bevindt zich op 15 kilometer van Cahors op de hellingen van Cournou en Rassiels. Ze hebben 26 hectare wijngaarden met een dichtheid van 4500 wijnstokken per hectare. In 2001 werd er een nieuwe wijnmakerij gebouwd. Al deze faciliteiten stellen hun in staat zich te concentreren op het uiteindelijke product.

Wijnen (1)

Domaine de Colonat

Christine en Bernard Collonge zijn eigenaar van Domaine de Colonat sinds 1977. Sinds enige tijd is ook hun zoon Thomas volledig mee in het bedrijf geïntegreerd. Er zijn weinig wijnbouwbedrijven die zulk een indrukwekkende historiek kunnen voorleggen. Reeds in de tijd van de Romeinen liep één van de belangrijkste verbindingswegen dwars door het domein. Van toen dateren ook de eerste wijngaarden. En ondertussen zijn al, sinds Claude Collogne in 1828 het domein kocht, 7 opeenvolgende generaties gepasseerd. De filosofie van Colonat ligt hem in het nauwgezet bewaren van die tradities die reeds generaties worden doorgegeven. Zij doen niet mee aan de algemene trend van vervlakking van de wijn. Elke terroir wordt nauwgezet in ere gehouden en afzonderlijk gevinifieerd. Hun wijnen zijn dan ook een afspiegeling van elke afzonderlijke wijngaard waarbij karakter en typiciteit primeren. Ze zijn diep geworteld in hun heuvels, historiek en cultuur. Graag tonen zij welke prachtige dingen allemaal mogelijk zijn met een ten onrechte verguisde druif als gamay.

Wijnen (10)

Bautista

Sinds 1770 teelt de familie Tupinier druiven op het MERCUREY terroir. De wijnen worden gerijpt in eiken vaten in de oude kelders van het domein (opgetrokken in de 17e eeuw uit voornamelijk kalkhoudende klei) volgens de oudste tradities van de Bourgogne. De oogst gebeurt handmatig, de vinificatie is traditioneel, en het bottelen gebeurt op het Domaine. Om al deze redenen zijn de wijnen harmonieus, evenwichtig, vol, aangenaam en van goeden huize. In 1997, volgde Manu Bautista zijn schoonvader Jacques Tupinier op en nam het bedrijf met 10 hectare MERCUREY wijngaarden over dat hij veder blijft ontwikkelen. Zijn neef Roman heeft intussen het team vervoegd ...

Wijnen (12)

Domaine Jean Dauvissat Père & Fils

Behoort tot de absolute top van Chablis. Nergens anders ter wereld worden er van Chardonnay zulke elegante, sterk minerale en karaktervolle wijnen gemaakt als bij Jean Dauvissat. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkrijke bodems, (gefossiliseerde oesterbanken) en geven de wijn zijn ongekend mineraal en uniek karakter. Deze wijngaard, met niet minder dan 53 percelen, beslaat meer dan 22 hectare grond. Door de verschillende terroirs worden van dezelfde druif sterk verschillende wijnen gemaakt. Enkel de Héritage en de Premier Cru ‘Homme Mort’ worden door een zeer gedoseerd houttoetsje gedragen alle andere weerspiegelen puur de relatie tussen wijngaard en druif. Alle wijngaarden worden volgens de ‘Lutte Raisonnée’ bewerkt.

Wijnen (9)

Domaine des Poncetys

Domaine de Poncetys werd in de 17e eeuw opgericht en is sinds begin 20ste eeuw eigendom van het departement Saône et Loire. Het domein bestaat nu uit 18 hectaren uitgestrekte wijngaarden van het gerenommeerde “Lycée Viticole de Mâcon Davayé” wat gelegen is vlakbij Mâcon. Het wijnhuis verwerkt 15,80 hectare wijngaarden verspreid over de benamingen Saint Veran (12,70 ha), Pouilly-Fuissé (0,30 ha) en Mâcon-Davayé (2,80ha). De, in hoofdzaak ommuurde, wijngaarden bevinden zich in een klein gebied tussen de ‘Roche de Vergisson’ en de ‘Roche de Solutré’. Domaine des Poncetys heeft een jaarlijkse wijnproductie van 1100 hectoliter. Domaine des Poncetys werkt sinds 2009 biologisch.

Wijnen (5)

Seguin Manuel

Thibaut Marion heeft, na zijn jarenlange samenwerking bij zijn vader bij Chanson, dit domein in 2004 gekocht. Er is een mooie mix van traditionele houten vaten, originele Seguin Moreau’s en moderne apparatuur, maar het is in de wijngaard dat de wijn wordt gemaakt. Het doel is om op lange termijn enkel biologische wijn te maken. Het bewijs dat klassiekers echt lekker kunnen zijn.

Wijnen (24)

Château Meyre

Château Meyre, gelegen in het hart van de Médoc en de regio’s van Moulis en Margaux, teelt al gedurende meer dan driehonderd jaar wijnstokken. In 1876 werd het landgoed benoemd tot één van de allerbeste Avensan wijnen en in 1932 werden zij verheven naar Cru Bourgeois, een classificatie die in 2003 werd bevestigd. Het domein heeft een totaal van 17 hectare rond de stad Avensan, 30 km ten noorden van Bordeaux. In 1992 werd de wijngaard uitgebreid door de acquisitie van 2 hectare in de gemeente Soussans in de Margaux appellatie. Het domein ondernam een omschakeling naar de biologische teelt in 2008. De eerste wijnen gecertificeerd als biologisch werden in 2011 geproduceerd.

Wijnen (1)   Wijnbouwer pagina

Château Jean l'Arc

Wijnen (3)

Domaine du Claouset

De familie Siozard leefde en werkte niet ver van Claouset, aan de oever van de Dordogne, tegenover het prestigieuze St-Emilion. Sinds het einde van de 19e eeuw volgde er verschillende acquisities, die er toe leidden dat er nu meer dan 40 hectaren aan wijngaarden worden bewerkt. De lange geschiedenis staat vandaag toe dat de bodem en bijzonderheden van het land beter worden begrepen. Zo kan een gamma van Bordeaux wijnen worden aangeboden die op een moderne wijze aan jouw verwachtingen kunnen voldoen terwijl ze de familiale, traditionele spirit behouden.

Wijnen (4)

Château Tifayne

Wijnen (4)

Château Brondelle

Jean Noël Belloc, viticulteur à Langon. Zuidoostelijk van de beroemde wijnstad Bordeaux, aan de linkeroever van de Garonne, ligt de gemeente Langon, die deel uitmaakt van het district Graves. Hier bezit de familie Belloc het fraai gelegen Château Brondelle dat is uitgerust met moderne installaties. De druiven op dit 15 ha grote domein zijn aangeplant op een bodem van klei, grof zand en kiezel.

Wijnen (11)

Château Brisson

Paul and Lorette Valade have managed this family-owned estate founded in 1878 for more than thirty years. Originally located in the Castillon-Côtes de Bordeaux area with Château Brisson and Château Le Peyrat, the estate was extended to St Emilion in 2007, same year in which they were joined by their son, Cédric. The latter then created Château Valade, an impetuous Grand Cru from St Emilion. On every château, everything is done to ensure an impeccable quality. The family members perform all the tasks. The know-how passed on through generations of winemakers, added to long days of work in the vineyards and a lot of rigor applied to every task, enable them to offer their outstanding Châteaux from St Emilion Grand Cru and Castillon-Côtes de Bordeaux.

Wijnen (1)

Gallen de Château Meyre

Wijnen (1)

Château Rocher-Gardat

Familie Moze-Berthon, eigenaar te Montagne, Gironde. Dit mini-domein is reeds 4 generaties in de goede handen van de familie Moze. Sinds de overname door Patrick Moze-Berthon in 1987 regende het complimenten. Zijn wil om te verbeteren is immens waardoor hij nauwgezet werkt. Patrick heeft nog altijd een klein loyaal team aan zijn zijde die de wijngaarden en kelder ondersteunen.

Wijnen (3)

Château Fleur La Mothe

Château Fleur La Mothe is gelegen in de Saint-Yzans-de-Médoc en werd in 1932 geklasseerd als Cru Bourgeois. De verschillende wijnstokken zijn geplant op voornamelijk kiezel-heuvels. “Mothe” betekent eigenlijk “heuveltop”. De rivier is vanaf de meeste percelen zichtbaar en biedt een effectieve temperatuurregeling. Deze zorgt voor de bescherming van de wijngaarden tegen lentevorst.

Wijnen (2)

Château La Croix Romane

Château La Croix Romane werd omgedoopt door de familie Dubard in erkenning van de rijke lokale geschiedenis van het gebied. De kerk van Lalande de Pomerol, in de buurt van het landgoed, opgericht in de XIIde eeuw door de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem (bekend als "De Ridders van Malta"). Verleid door de hoge kwaliteit van de “terroir”, nam de Dubard familie deze terroir in 2008 over. Martin Solveig, lid van de familie en wereldwijd bekende musicus, deed mee aan het project en deelt het enthousiasme voor de heropleving van het wijndomein Château La Croix Romane.

Wijnen (2)

Château Vieux Chantecaille

Familie Moze-Berthon, propriétaire à Montagne, Gironde. Dit mini-domein is reeds 4 generaties in goede handen van de familie Moze. Sinds de overname door Patrick Moze-Berthon in 1987 regende het complimenten. Zijn drift om te verbeteren is immens en zorgt voor nauwgezet werk. Patrick heeft nog altijd een klein loyaal team aan zijn zijde die de wijngaarden en kelder ondersteunen.

Wijnen (2)

Château Brillette

Château Brillette heeft één van de beste reputaties in Moulis-en-Médoc. Ze hebben 100 hectare wijngaard waarvan er 40 hectare de AOC-status heeft. Als een van de oudste wijngaarden in de Médoc, kwam Château Brillette in 1976 in handen van de familie Flageul. Het wijnmaken zit de familie al generaties lang in het bloed. Van grootmoeder, naar zoon naar kleinzoon... Momenteel wordt het wijndomein door de kleinzoon Erwan Flageul gerund. Innovatie en implementatie zijn zijn keywords. Erwan en zijn team gaan steeds op zoek naar de nieuwste technieken. In 2000 werden volledig nieuwe wijnkelders gebouwd en een nieuwe degustatiekamer dat een schitterend uitzicht biedt op de wijngaarden. De wijngaarden zijn samengesteld uit volgende druivensoorten: 48% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. Het grote percentage Merlot zorgt voor het specifieke karakter van Brillette. De wijngaarden zijn aangeplant op een van de hoogste punten in de Médoc, waardoor ze volop profiteren van de zon.

Wijnen (2)

Château d'Alix

In het noordelijke deel van het district Graves bezit de familie Belloc het fraai gelegen Château d'Alix dat is uitgerust met moderne installaties. De druiven op dit 15 ha grote domein zijn aangeplant op een bodem van klei en grind.

Wijnen (2)

Château Peyrat

Dit particuliere landgoed, opgericht in 1878, werd voor meer dan dertig jaar beheerd door Paul en Lorette Valade. Een superb landgoed in de Castillon-Côtes de Bordeaux met Château Brisson en Château Le Peyrat als de referentie van de appellatie.

Wijnen (1)

Château Valade

"Dit particuliere landgoed, opgericht in 1878, werd voor meer dan dertig jaar beheerd door Paul en Lorette Valade. Het landgoed was oorspronkelijk gevestigd in de Castillon-Côtes de Bordeaux met Château Brisson en Château Le Peyrat maar werd in 2007 uitgebreid tot Saint- Emilion. Dit gebeurde een paar jaar voordat de twee wijnboeren gezelschap kregen van hun zoon Cedric. Hij creëerde vervolgens Château Valade, een onstuimige Grand Cru van Saint- Emilion. "

Wijnen (3)

Château Lamothe Vincent

Vignobles JBC Vincent, propriétaire à Montignac. De broers Christophe en Fabien volgen beide de wijngaard van hun ouders op. Sinds de komst van Christophe in 1990, is de wijngaard van Château Lamothe-Vincent herstructureerd. Toen Fabien in 1999 de familie kwam helpen, werd er prioriteit gegeven aan het zoeken naar een volledige expressie van aroma’s en balans in de wijnen. De broers proberen voortdurend nieuwe manieren van vinificatie en rijping te verkennen. Château Lamothe-Vincent is samengesteld uit twee belangrijke stukken, een deel liggend aan Montignac en een ander deel liggend naast Castelvieil. Beide gelegen in de Entre-Deux-Mers.

Wijnen (4)

Château Bel Air

In juni 2011 werd Château Bel Air door de familie Dubard toegevoegd aan de groep familiedomeinen in Bergerac, Francs-Côtes de Bordeaux en Lalande de Pomerol. Het etiket van deze wijn is door de Dubard familie ontworpen, als een eerbetoon aan de oud-parochie van Puisseguin en haar cult van Jezus Heilig Hart. De tekening op het etiket verwijst naar de nog steeds op het dorpskerkgebouw zichtbare medaillon van het Heilige Hart van Jezus. De familie voegde er echter het toepasselijke motto van Puisseguin toe: “Surgam et Ibo” :Ik zal opstaan en gaan.

Wijnen (1)

Château Tasta

Het domein omvat 18 ha (13,5 ha in Fronsac, 3,5 ha in Canon Fronsac en 1ha Rosé) en is sinds 1922 in handen van de familie Chevalier. In 2001 gaf vader Robert de fakkel door aan zijn zoon Patrice. Met hun T de Tasta willen ze de oorspronkelijke grandeur van Canon Fronsac terug in ere herstellen. In de 18e eeuw werden hier de eerste stappen gezet om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Oorspronkelijk genoot Canon Fronsac ook een hogere status in Libournewijnen dan Saint-Emillon en Pomerol. Het was ook hier en in die periode dat de wijngaarden van Fronsac werden herverdeeld naar veel kleinere cru’s die beter de typische geographische terroir weergaven. De eigenlijke voorlopers van de huidige “Châteaux”. Al die traditie en historiek worden hier met veel enthousiasme in leven gehouden en maken van Château Tasta één van de uithangborden van de streek.

Wijnen (2)

Domaine de Laguille

Tussen Bordeaux en Toulouse, ligt het familielandgoed in de Gers, in het hart van de Armagnac in de Gascogne. Deze kleine Gers, regio van het goede leven, genesteld in het hart van Gascogne, heeft een rijke geschiedenis en een lange wijnbouwgeschiedenis die teruggaat tot de Gallo - Romeinse tijd. In het Domaine de Laguille beheren al generaties lang twee families dit wijn erfgoed met een sterke passie voor de wijnstok en het wijnmaken. Vandaag zetten Colette en Guy Vignoli deze traditie verder en produceren ze wijn met kennis van zaken. Het Domein de Laguille heeft een krachtige en moderne tool om de productie te bevorderen met respect voor het milieu. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, heeft het Domein geïnvesteerd in nieuwe energie door de installatie van fotovoltaïsche panelen op de houten gebouwen. Vandaag produceert de wijnmakerij meer energie dan ze verbruikt.

Wijnen (4)

Champagne Louis de Sacy

Louis de Sacy is een in 1967 in Verzy gesticht champagnehuis. Het zelfstandige bedrijf is eigendom van de familie Sacy en exporteert de champagnes vooral naar Europese landen en de Verenigde Staten. De familie was al sinds 1633 actief in de wijnhandel. De Sacy's bezaten al sinds dat jaar wijngaarden in Verzy in de Champagne. Het huis heeft ook een koshere champagne gemaakt. Het champagnehuis werd genoemd naar Louis de Sacy (1654 - 1727) een advocaat en letterkundige. Zijn gestileerde portret, ontleend aan een schilderij van Nicolas de Largilliere is het beeldmerk van Champagne Louis de Sacy. De gemeente Sacy is een van de Premier cru-gemeenten van de Champagne. In 2014 stond de twaalfde generatie aan het hoofd van het bedrijf.

Wijnen (6)

Champagne Lombard & Cie

De verschillende jaartallen van Lombard hebben elk hun uniek karakter. Deze zijn allemaal een afspiegeling van de huiselijke expertise. Lombard & Cie werd opgericht in 1925 en is gelegen in Epernay, de hoofdstad van de Champagne streek. De wijngaarden zijn in het begin van de vorige eeuw in Hautvillers gevestigd en hun wijnstokken zijn nu voornamelijk in Montagne de Reims gevestigd. Al hun druiven komen uit geselecteerde gebieden van hoogste kwaliteit.

Wijnen (10)

Champagne Michel Genet

De stad Chouilly staat bekend om zijn hoge kwaliteit Chardonnay en wordt gerangschikt onder de 17 grands crus die de Champagne telt. Met meer dan 500 hectare wijngaarden, is het het grootste 100% geclassificeerde terroir dat sommige oenologen de uitspraak ontlokt "ons dorp is op zich een kleine champagne" De GENET familie bewerkt al meerdere generaties dit terroir in Chouilly en Michel Genet creëert er zijn merk in 65. Vandaag leiden Vincent, Agnes en Antoine het land van hun voorouders. Familiegeschiedenis, liefde voor wijn, wijnstokken en een gedeelde passie ...

Wijnen (6)

Champagne Charles Simon

"Champagne Charles Simon is het geesteskind van twee schoolvrienden, Davy Dosnon en Simon-Charles Lepages. Ze groeiden samen op in deze prachtige streek van rollende heuvels, graanvelden en Champagne wijnstokken. Hun wijngaarden met hoofdzakelijk Kimméridgens als ondergrond, liggen op minder dan een uur rijden ten noorden van Chablis. Hiermee leunen zij dichter tegen de Bourgogne streek aan dan bij de rest van de Champagnestreek. "

Wijnen (5)

Cognac Michel Forgeron

100% van de wijngaarden bevinden zich in het beste deel van Cognac: GRANDE CHAMPAGNE

Wijnen (6)

Michel Forgeron

Wijnen (1)

Château Fontaine

Hier in Sauternes bezit de familie Belloc het fraai gelegen Château Fontaine dat is uitgerust met moderne installaties. De druiven op dit 3 ha grote domein zijn aangeplant op een bodem van klei, grof zand en kiezel.

Wijnen (3)