Italië

Masseria Trajone

Door een eigen hedendaagse kijk op het wijngebeuren en met de hulp van de aller modernste apparatuur slagen ze erin om een brede waaier aan wijnen te presenteren uit midden en Zuid-Italië, die een onwaarschijnlijke prijs-kwaliteitsverhouding koppelen aan authenticiteit en typiciteit. Hierdoor presteren zij het om de omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië te vangen in een uitgebreid assortiment van zonnige lekkernijen.

Wijnen (6)

Epicuro

Epicuro, vertaald in het Latijn als Epikouros, was een oud Griekse filosoof en oprichter van één van de grootste filosofische scholen van de Hellenistische en Romeinse tijd genaamd "Il Giardino" (De Tuin), en ook van de Epicurisme beweging (persoonlijk geluk). De betekenis van Epicuro is "bondgenoot" of "redder" alsook "fijnproever", "gastronoom" en "levensgenieter". Om deze reden is hij gekozen om ons top-merk te vertegenwoordigen. Grandi Vini d'Italia. Door een eigen hedendaagse kijk op het wijngebeuren en met de hulp van de allermodernste apparatuur slagen ze erin om een brede waaier aan wijnen te presenteren uit midden en Zuid-Italië, die een onwaarschijnlijke prijs-kwaliteitsverhouding koppelen aan authenticiteit. Hierdoor presteren zij het om de omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië te vangen in een uitgebreid assortiment van zonnige lekkernijen.

Wijnen (15)

Appasso

Dankzij een eigen hedendaagse kijk op het wijngebeuren en met behulp van de aller modernste apparatuur presenteren zij een brede waaier aan wijnen uit midden en Zuid-Italië, die een onwaarschijnlijke prijs-kwaliteitsverhouding koppelen aan authenticiteit en typiciteit. Zo wordt de omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië gevangen in een uitgebreid assortiment van zonnige lekkernijen.

Wijnen (1)

San Giorgio

Cantine San Giorgio is een historische wijnmakerij in het gebied van Salento, opgericht in 1962 als een coöperatieve. Na zorgvuldige afweging kocht de Tinazzi-familie het in 2011 met de bedoeling tot het verstrekken van de continue kwaliteit welke ze tot dusver aanleverden.

Wijnen (14)

Masca del Tacco

Erchie was het religieuse centrum ‘waar Hercules ooit regeerde’ en kreeg de naam Hercolanum (of Heracle, Hercle, en later Erchie). Dit zeer oude land met zijn sterke traditie, klimaat en bodemsamenstelling geeft geweldige wijnen, die getuigen zijn van het verleden, heden en de toekomst van een land waar de tijd lijkt stil te staan. In 2012 kocht de Mergè familie dit domein. Omgedoopt tot Masca del Tacco, renoveerden ze het huis in zijn de oude pracht. In de kelder introduceerden zij geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen. De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. Het werk in de wijngaarden wordt met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel, gebruik van houten vaten, in een poging om het eindproduct zo natuurlijk mogelijk te houden.

Wijnen (3)

Terre Allegre

Cielo e Terra werd opgericht in 1908. De Cielo familie wijngaarden ontstonden uit de band tussen het terroir in de Valle del Chiampo en de Cielo familie . Giovanni Cielo begon er als eerste met het telen van druiven. In de jaren 30 werd de business voortgezet door 1 van Giovanni’s zonen, Pietro Cielo, het enige familielid dat in Montorso bleef. Zijn sterke band met de streek en met het terroir zorgde ervoor dat hij de familietraditie voortzette. In 1962 kwam de derde generatie aan het roer. Drie van de 8 zonen van de tweede generatie zetten de zaken verder. Momenteel is de vierde generatie aan de beurt, bestaande uit Luca en Pierpaolo Cielo die de zaak hebben overgenomen. Sinds hun komst is Cielo e Terra 1 van de leiders van de grootschalige handel in Italië. De Cielo familie blijft steeds innoveren en in kwaliteit toenemen.

Wijnen (3)

Le Vignate

Dankzij een eigen hedendaagse kijk op het wijngebeuren en met behulp van de aller modernste apparatuur presenteren zij een brede waaier aan wijnen uit midden en Zuid-Italië, die een onwaarschijnlijke prijs-kwaliteitsverhouding koppelen aan authenticiteit en typiciteit. Zo wordt de omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië gevangen in een uitgebreid assortiment van zonnige lekkernijen.

Wijnen (1)

Cantine Tinazzi

Cantine Tinazzi werd in de late jaren zestig opgericht door Eugenio Tinazzi in Cavaion Veronese, vlakbij het prachtige Gardameer. 10 jaar later werd er verhuisd naar een grotere site en werd er van lokale verkoop over gegaan naar verkoop naar de buurtprovincies en de rest van Noord-Italië. De groei kende ook internationaal meer en meer succes en in 2011 werd er een nieuw domein aangekocht in Puglia: Cantine San Giorgio. Vandaag is Cantine Tinazzi één van de meest vooraanstaande huizen uit de streek dat zowel nationaal als internationaal aan de noden van de wijnliefhebber tegemoet komt. Traditie en moderne innovatie gaan hier hand in hand.

Wijnen (5)   Wijnbouwer pagina

Malavasi Vini

De wijngaarden van Daniele Malavasi liggen deels rond de stad Pozzolengo (omringd door zacht glooiende heuvels) en deels rond de stad Moraine Gavardo (in de idyllische omgeving van Cascina Bolina), een romantisch dorp doordrenkt met geschiedenis en charme. De ongebreidelde passie van Daniele voor goede wijn, het milde klimaat van het Gardameer en de twaalf hectare vruchtbare grond zijn de geheimen van deze unieke Malavasi wijnen en maken hen tot de referentie van de streek. Dankzij genetische selectie en opwaardering van inheemse variëteiten, selectie van de beste druiven en een grote drang naar perfectie, vertonen de wijnen van Malavasi allemaal een uitzonderlijke kwaliteit. Van de frisse noties van de Brut tot de weelderige fruitigheid van de Lugana, de harmonie van de Nero del Lago en de intensiteit van de Rosa del Lago. Een concert van emoties en smaken gegarandeerd, onder de naam: Malavasi.

Wijnen (5)

Cornaro

In het hart van de provincie Treviso, aan de voet van de heuvels van Asolo en de Montello, in het gebied van Prosecco, is Cantina Montelliana gevestigd, een coöperatie van telers. Zij maken gebruik van traditionele methoden en moderne apparatuur en produceren met de hoogst beschikbare technologieën en met de grootst mogelijke zorg. Zij maken eveneens gebruik van meer traditionele methoden, die betrouwbaar zijn en van ervaringen uit het verleden die nauw verbonden zijn met de geschiedenis en cultuur van dit gebied. Met een aandachtige blik op het verleden en het gebruik van de beste oenologische technologieën die de markt biedt, kan Cantina Montelliana het proces aandachtig begeleiden en het land en de wijnstokken met respect benaderen zodat uitstekende wijn wordt verkregen. De wijn wordt geproduceerd met geselecteerde druiven die zijn uitgekozen omwille hun hoge kwaliteit. De druiven in de wijngaarden van dit bijzondere land groeien tussen de heuvels en de vlakten, die unieke en ongeëvenaarde organoleptische kenmerken hebben, dankzij de gunstige balans tussen het klimaat en de bodem in dit gebied. De wijngaarden van Cantina Montelliana's bevinden zich op de heuvels van Montello en de heuvels van Asolo, aan weerszijden van de rivier Piave; meer dan 600 hectare wijngaarde, gekenmerkt door bijzondere bodem- en klimaatomstandigheden, ideaal voor de teelt van hoge kwaliteit druiven.

Wijnen (6)

Cent'anni

Schitterend gelegen in de Valle del Chiampo. In 1962 kwam de derde generatie aan het roer. Momenteel is de vierde generatie aan de beurt. Een sterke band met de streek en het terroir zorgde ervoor dat Luca en Pierpaolo de familietraditie voortzetten. Sinds hun komst is Cent'Anni een van de trendsetters in Italië. De familie blijft steeds innoveren en in kwaliteit toenemen.

Wijnen (3)

Casa Defrà

Cielo e Terra werd opgericht in 1908. De Cielo familie wijngaarden groeiden uit het terroir in de Valle del Chiampo (in de Casa Defrà Estate) en de Cielo familie. Giovanni Cielo begon er als eerste met het telen van druiven. In de jaren 30 werd de business voortgezet door 1 van Giovanni’s zonen, Pietro Cielo, het enige familielid dat in Montorso bleef. Zijn sterke band met de streek en het terroir zorgde ervoor dat hij de familietraditie voortzette. In 1962 kwam de derde generatie aan het roer. Drie van de 8 zonen van de tweede generatie zetten de zaken verder. Momenteel is de vierde generatie aan de beurt, bestaande uit Luca en Pierpaolo Cielo die de zaak hebben overgenomen. Sinds hun komst is Cielo e Terra 1 van de leiders van de grootschalige handel in Italië. De Cielo familie blijft steeds innoveren en in kwaliteit toenemen.

Wijnen (4)

Podere Santa Lucia

De Podere Santa Lucia werd in 2005 geboren uit Alfonso Balducci's en Pietro Cacciani 's wens om de oude kunst van de wijnbereiding nieuw leven in te blazen. Ze ontdekten dat de druiven die typisch zijn voor hun grondgebied, een oude passie van hun ouders was, en ze besloten om deze passie terug tot leven te brengen na enkele jaren van onderbreking. Hun keuze viel op de wijk Santa Lucia in Monte San Vito, de perfecte omgeving voor het produceren van kwaliteitswijnen. De Podere werd opgericht met wijngaarden beplant met Black en Lacrima wijnstokken en er werd een gloednieuwe ondergrondse kelder gebouwd voor de verwerking van de druiven, voor de wijnbereiding en voor de rijping van de wijnen.

Wijnen (6)

Sasso dei Lupi

Sasso dei Lupi werd geboren uit een decennium lange ervaring van een van de belangrijkste wijnboer-coöperaties in de regio Umbrië: Cantina Sociale Colli Perugini Vanaf 1967 werd de coöperatie geleidelijk uitgebreid tot meer dan duizend leden en groeiden zij uit tot een van grootste wijnkelders van de regio.. In september 2008 gooit het bedrijf het roer radicaal om en wordt de geboorte aangekondigd van de Società Cooperativa Agricola Sasso dei Lupi. De nieuwe onderneming staat bekend om haar sterke innovatieve geest , de wil om vooruitgang te boeken en het respect voor de waarden van de streek.

Wijnen (5)

Poggio Le Volpi

Poggio Le Volpi is al jaren toonaangevend op gebied van topwijn uit de Lazio-regio en werd recent verkozen tot wijndomein van het jaar. Zowel voor witte als voor rode wijn behoren zij tot de absolute top. Poggio Le Volpi is al jaren toonaangevend op gebied van topwijn uit de Lazio-regio en werd recent verkozen tot wijndomein van het jaar.Lazio is één van de grootste wijnstreken van Italië, met langs de Tyrrheense zee een mild klimaat, verderop kunnen de winters koud zijn. Een groot deel van de bodem is van vulkanische oorsprong. De filosofie van dit wijnhuis is wijnen maken die de rijkdom van het land en de kennis van de wijnstokken benadrukken. Hun rode wijn, Baccarossa, wordt gemaakt van de zeldzame nero buono druif en is, volgens de Italiaanse wijncriticus Luca Maroni, de beste wijn die ooit in Lazio werd gemaakt.

Wijnen (7)   Wijnbouwer pagina

Antico Ceppo

Gelegen op een zonnige heuvel, grenzend aan zowel Frascati, Monte Porzio Catone als de Agro Romano. Het streven naar kwaliteitswijnen draagt de familie Mergé zeer hoog in het vaandel. Hierbij worden de modernste technieken aangewend

Wijnen (3)

Cantine Mucci

Gedurende meer dan 100 jaar cultiveert deze familie de betere wijnen van deze streek. Vandaag zetten Elisa en Valentino deze traditie onverminderd verder. Door de rijke en zonovergoten gronden, versterkt met dit jong talent, bieden we u een gamma wijnen aan vol passie en met een verbazingwekkende kwaliteit.

Wijnen (9)

Cantine Iorio

Geologische onrust bepaalde voor een groot deel het uitzicht van Campanië. Al dan niet uitgedoofde vulkanen maken deel uit van het landschap en vormen er een terroir waar bepaalde druivensoorten zich meer dan in hun sas voelen. Het zorgt voor een niet te rijke voedingsbodem en een goede waterhuishouding.   Ideaal voor de druivelaar en het geeft de wijnen extra mineraliteit waardoor ze aan levendigheid winnen. Al eeuwen doen de mensen hier aan wijn- en olijfbouw en zeker de laatste 20 jaar wordt er meer en meer voor kwaliteit gegaan. Onder invloed van de broers Pietro en Luca besliste men ook bij Iorio in 2004 om zwaar te investeren in moderne apparatuur en technieken wat de Azienda een enorme kwalitatieve boost gaf. Het huidige domein is een prachtig en supermodern complex waar resoluut voor topwijnen wordt gegaan. De beste Aglianico's moeten in macht en bewaarkracht trouwens zeker niet onderdoen voor de beste wijnen uit het noorden wat hen de bijnaam "Barolo van het Zuiden" bezorgde!

Wijnen (3)

Taverna

Matera is de naam van de stad en gelijknamige regio in Basilicata die vlak tegen Pugliua grenst. Het is een Berg- en heuvelachtig gebied waar de wijnbouw de bovenhand heeft en zelfs olijfolie het onderspit moet delven. Eén van de belangrijkste appellatie’s is gelegen aan de Monte Volture waar de befaamde Aglianico del Vulture wordt gemaakt. De Monte Vulture is een uitgedoofde vulkaan waarvan de hellingen bijna uitsluitend met Aglianico zijn aangeplant. Andere landbouw is op deze ondergrond bijna onmogelijk. Sinds kort is dit een DOCG geworden (2011), de hoogst mogelijke classificatie. De wijnen behoren tot de beste van Italië en worden niet voor niets de Barolo’s van het zuiden genoemd. Alhoewel hij van smaak sterk verschillend is kan hij zich met de betere Barolo’s meten, zeker in complexiteit en bewaarkracht.

Wijnen (3)

Lombardo Vini

Lombardo Vini ligt in een prachtig heuvelachtig landschap (600 m boven de zeespiegel). Het is uitgestrekt over 20 hectare en bijna volledig bebouwd met Nero D'avola, een inheemse rode druif die typerend is voor deze regio. De wijngaarden worden door de familie Lombardo met de grootste passie en respect voor de omgeving onderhouden. De ondergrond is rijk aan kalk. Het klimaat is typisch voor het centrum van Sicilië en is heet en droog, vooral tijdens het groeiseizoen wordt het klimaat gekenmerkt door een minimum aan neerslag en hoge temperaturen.

Wijnen (2)

Atha Ruja

Atha Ruja bevindt zich nabij de stad Dorgali, gelegen aan de centraal-oostelijke kust van Sardinië. De wijngaarden bevinden zich in de oude vallei van Oddoene en worden omlijst door een keten van bergen: de Supramonte van de Gennargentu aan de ene kant en Mount Tuluj aan de andere kant. Marco Bernabei was en is een belangrijk referentiepunt voor Atha Ruja. Hij wordt nu beschouwd als “deel van de familie” en een essentieel lid voor de ontwikkeling, groei, kwaliteit en elegantie van de geproduceerde wijnen. Peter en Anita maken dit mooie verhaal met veel enthousiasme mee. Hun hoop ligt in de handen van hun kinderen, Manuela, Teresa en Eugenio om te zorgen dat deze droom werkelijkheid blijft.

Wijnen (4)

Melis

Vigneti e Cantine in Terralba. De wijnen zijn geteeld op de wijnakkers van Pauli Craxia afkomstig uit het westelijke deel van Sardinië namelijk Terralba. Cantine Melis werd opgericht in 1936 en heeft doorheen de jaren een rijke traditie opgebouwd in het vinifiëren van wijnen. De familie Melis bezit zes wijngaarden, allen in Sardinië, met een gezamenlijke oppervlakte van 30 ha.

Wijnen (1)

Russolo

Al meer dan 100 jaar is de familie Russolo diep geworteld in de wereld van de wijn. Het begon allemaal met overgrootvader Giovanni Russolo die in zijn tijd bekendheid verwierf als beste wijnproducent van de Podernone regio. (Dolomieten) Zijn zoon was één van de eerste Italianen met een graad in de oenologie en starte het latere domein op in 1925. Het was echter pas in 1974 dat Rino’s vader het huidige domein echt vorm gaf en later, in 1990, met de aankoop van de 1er Cru wijngaarden ‘Ronco Calaj en Armentaressa’ het zijn actuele topstatus verwierf. Door de uitzonderlijke ligging van San Quirino (De vlakte waarop de wijngaarden gelegen zijn sluit naadloos aan bij de zuid-Oostelijke Dolomieten, zonder enige verdere natuurlijke barrière!) is het mogelijk wijnen te produceren die een lekker, aromatisch karakter perfect koppelen aan een buitengewone levendigheid en fraîcheur. Dit in combinatie met Rino’s ontegensprekelijke status als Top-oenoloog van de streek maken Azienda Agricola Russolo tot één van de meest benijdenswaardige domeinen van Friuli Venezia Giulia. De wijnen behoren tot de beste van de streek én in tegenstelling met de bekende bedrijven uit Collio zeer betaalbaar!

Wijnen (14)

Kornell Florian Brigl

De Familie Briegl heeft reeds een lange geschiedenis in de wijnbouw. Op piepjonge leeftijd nam Florian Briegl, in 1996, het huidige domein over. In 2001 liet hij het volledig onderkelderen. Daar liggen nu delicatessen van uiteenlopende druiven te rijpen. Lagrein, blauburgunder, cabernet, merlot, sauvignon blanc, pinot blanc en gewürztraminer. Elke druif en elke cuvée zijn bij Florian zuivere pareltjes van finesse en evenwicht. De Greif (Griffioen) staat op elke fles afgebeeld en komt uit het vaandel van het plaatselijke slot Greifenstein. De Griffioen is een mytisch dier dat half leeuw half arend zou geweest zijn. Die zin voor historiek, natuur en een diep geloof vind je in elke benaming van zijn wijnen terug. Ze bepalen mee het gamma aan wijnen en hun presentatie. De Staves (Staven waaraan de wijnranken worden opgebonden op de steile hellingen van de Dolomieten) reeks is het paradepaardje van het domein en behoort tot de absolute Top van Alto Adige.

Wijnen (13)   Wijnbouwer pagina

Poggio Ciliegio

De wijngaard van ongeveer 5 hectare omvat de druivenrassen "Sangiovese", "Ciliegiolo" en "Vermentino". De heuvelachtige grond geven een hoge mate van frisheid aan de druiven. Paolino en Vinicia, de wijnmakers, zijn zo innovatief als ze creatief zijn. Bij alle productiefasen, zoals groeien, wijnbereiding en bottelen, worden ze zorgvuldig bijgestaan door de wijnexpert Attilio Pagli. Elegantie en evenwicht, frisheid en een fruitige smaak: Rascioni en Cecconello wijnen zijn de uitdrukking van het land dat hen produceert.

Wijnen (2)

Palazzo

Azienda Palazzo. Op dit domein wordt sinds 1983 wijn geproduceerd. 4 ha wijngaarden met nog eens 3 ha olijfgaarden worden bewerkt door de families Loia en Palazzo op de oostelijke helling van Montalcino. Kwaliteit staat voorop bij Palazzo. Met een kleine productie garandeert Palazzo de beste kwaliteit.

Wijnen (10)

Tenimenti Luigi d'Alessandro

Massimo d'Alessandro en Giuseppe Calabresi vertrokken van het idee om een deel van de historische gebouwen te wijden aan wijnliefhebberij. Sinds 2007 zijn ze partners en delen ze een rol binnen de onderneming. Massimo d’Alessandro, architect en hoogleraar Design aan de La Sapienza Universiteit van Rome, is het enige familielid dat investeerde in de goede wijn van Cortona. Hij is de eerste die in het potentieel van het Val di Chiana terroir geloofde. Massimo is bovendien pionier in de ontwikkeling van de Syrah wijnstokken in Cortona. Giuseppe Calabresi is ondernemer en financiële ziel van de wijnmakerij. Hij steekt veel energie en passie in de herlancering van het merk Tenimenti Luigi d'Alessandro.

Wijnen (2)

San Fabiano Calcinaia - BIO

Guido Serio en zijn vrouw Isa kwamen in 1983 in San Fabiano aan en investeerden onmiddellijk in de productie van kwaliteitswijnen. Er werd vooruitgang geboekt en geleidelijk aan werden de wijngaarden, de wijnbereiding, het bottelen en de kelder voor het verfijnen van de wijn in houten vaten vernieuwd. De boerderij van San Fabiano Calcinaia is gelegen tussen de heuvels van de prestigieuze Chianti. Het grondgebied van de Chianti Classico dat zich uitstrekt tussen Florence en Siena, is intact, toch voor het grootste deel qua uiterlijk. Met de landbouw als belangrijkste activiteit is dit land uniek. Het werk en de toewijding van de mens heeft de natuurlijke schoonheid van dit gebied verder versterkt. De karakteristieken van dit klimaat, de bodem en de hoogte maken deze plaats bijzonder geschikt voor de fabricatie van deze heerlijke wijnen.

Wijnen (8)   Wijnbouwer pagina

Podere Le Berne

Le Berne is een jong bedrijf met wijngaarden in Cervognano, het beste gebied voor het verbouwen van Montepulciano. In de jaren ‘60 besloot Egisto Natalini, samen met zijn zoon Julian om te oogsten op hun eigen wijngaarden. Dit was het begin van een familiebedrijf dat gericht is op het verbeteren van de Toscaanse wijn.

Wijnen (4)

Poggio Nicchiaia

Deze technologisch geavanceerde wijnmakerij is gelegen in Montelopio, een mooi Toscaans dorpje met een gevoel van vervlogen tijden, een paar kilometer van Peccioli, op 40 km van Pisa. We zijn gepassioneerd door het creëren van wijnen met een moderne interpretatie van de Toscaanse tradities. Dit resulteert in een prachtige (r)evolutie in de smaak, niet door mode gedicteerd, maar door de zoektocht naar duurzame plezier te bieden.

Wijnen (4)   Wijnbouwer pagina

Nunzi Conti

Grondlegger Gualtiero Nunzi liet de Wijnmakerij over aan zijn oudste zoon, Antonio, die de familietraditie verder zette met dezelfde toewijding als van zijn vader. Antonio geloofde sterk in de kracht van het terroir voor de wijnbouw en was één van de oprichters van het Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Nero. Gualtiero Armando nam het roer over van zijn broer en werd één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van zowel de familie, de wijnmakerij als de lokale wijnindustrie. Hij werd vice-voorzitter van het Consorzio Vino Chianti Classico en was president tussen 1994 en 1997. Gualtiero Armando plantte nieuwe wijngaarden, kocht meer land en bouwde een winstgevende en efficiënte wijnmakerij met het grootste respect voor de schoonheid en de aard van de buitengewone landschap en de heuvels van Chianti. Vandaag de dag wordt het Nunzi Conti familielandgoed gerund door zijn zoon Maurizio en diens kinderen Antonio en Isabella. Zij worden bijgestaan door wijnmaker Giampaolo Chiettini.

Wijnen (3)   Wijnbouwers pagina

Barbanera

Het bedrijf werd in 1938 opgericht door Altero Barbanera en zijn vrouw Maria in het kleine stadje van Piazze, gelegen in het centrum van Cetona - waar het nog steeds gelegen is. Een belangrijke mijlpaal werd bereikt in 1978 toen Luigi's eigen zoons Marco en Paolo Barbanera het bedrijf overnamen van hun grootouders en Enogest snc Barbanera srl stichtten. Het bedrijf zoals we dit nu kennen werd opgericht in 2007 en het nam in 2008 de activiteiten van Enogest over in samenwerking met Simona Barbanera. Vandaag floreert Barbanera - in het bijzonder dankzij de filosofie die het van nabij volgen van de veranderende en steeds veeleisender smaken van een groeiend aantal markten huldigt. Momenteel ligt de focus op het herontdekken van tradities en smaken die typisch zijn voor de regio en deze te gebruiken om het verschil te maken.

Wijnen (1)

Duca di Saragnano

Wijn is altijd synoniem voor kunst, maar dat is niet genoeg voor het behouden van producenten van superieure kwaliteit. Daarbij komt nog meer kijken, zoals liefde verzorging en techniek van de producent. De passie voor de druif en de puurheid van alle fases van de wijnbereiding, zijn de geheimen van hun wijnen. De lijn Duca di Saragnano is hun heerlijke, verrukkelijke, kostelijke resultaat.

Wijnen (5)

La Scolca

In 1917 werd La Scolca overgenomen door Giorgio Soldati. De naam is afkomstig van het oude Piemontese dialect; 'Sfurca' betekent ‘uitkijk’. De heuvel was een 'observatiepunt', gedomineerd door een oude toren. Het domein is gedeeltelijk bedekt met bossen en gedeeltelijk verbouwd. De Soldati Family plantte de Cortese druiven in een gebied dat van oudsher toegewijd was aan de teelt van rode druiven. La Scolca is het oudste bedrijf in de regio. Toch heeft het één van de meest moderne teelt en vinificatie technieken. Giorgio Soldati is de innovatieve schepper van La Scolca's Gavi (mousserende) wijnen. Hij leidt het bedrijf met zijn dochter Chiara, de vijfde generatie. La Scolca's doel is om mensen te laten genieten van deze Gavi DOCG wijnen en te voldoen aan de wensen om ‘iconische’ en hoog kwalitatieve Gavi Wit en mousserende wijnen te drinken.

Wijnen (5)   Wijnbouwer pagina

Bel Colle

Piemonte - Barolo - Barbaresco Bel Colle werd in 1976 opgericht door de broers Franco en Carlo Pontiglione en door Giuseppe Priola. Als echte patriotten aarzelden ze niet om het beste te maken van Langhe’s meest typische product. Bel Colle produceert natuurlijke, echte en geselecteerde wijnen gemaakt door de oenoloog Paolo Torchio. Deze wijnbouwer is erkend door een scala aan kenners en deskundigen. Bel Colle beschikt daarbovenop ook over geavanceerde oenologische apparatuur.

Wijnen (20)

Monchiero Carbone

De inspiratie achter Monchiero Carbone komt van beide families. Enrico “Ricù” Carbone huwde Lucia Gioetti. Lucia, toen bekend als “The Blonde”, had een aanzienlijke som geld waarmee ze de grond kochten. Hun eerste oogst was de legendarische 1990. Het kiezen voor een naam voor hun wijndomein was vanzelfsprekend: de 2 familienamen “Monchiero Carbone”. Twee wijngaarden en twee terroirs! GaberoRosso verleende Monchiero Carbone voor de 10de keer de “Tre Bicchieri” (Drie glazen) Award. SlowWine verleende hen de “La Bottiglia” (De Fles) Award voor de hoge kwaliteit voor zijn gehele assortiment van wijnen.

Wijnen (17)   Wijnbouwer pagina

Negretti

Azienda Agricoli Negretti. Een klein familiaal domein gelegen in La Morra. De twee broers Massimo en Ezio zijn constant op zoek naar kwaliteit, met respect voor het terroir en met de meest moderne inzichten. Dit leidde naar de start van een eigen wijndomein in 2002 te midden van de glooiende heuvels rond het dorp van La Morra

Wijnen (8)

Rebuli

Een kleine 30 jaar geleden begon Angelo met het produceren van Prosecco. De nauwe band met de natuur en de constante zoektocht naar verbetering heeft dit domein op de wereldkaart gezet. De 3 zonen, Mauro, Paolo en Giovanni, zetten het werk van hun vader met dezelfde gedrevenheid verder. De wijngaarden zijn gelegen in het kleine dorpje Saccol de Valdobbiadene vlakbij de rivier Piave. De gloednieuwe wijnmakerij is voorzien van de modernste uitrusting. Echte topklasse in Prosecco. Veel fruit in de neus, rond en zacht in de mond en perfect van afdronk.

Wijnen (12)

Dalfiume Nobilvini

Dalfiume Nobilvini werd opgericht in 1970 en is ontstaan uit de fusie van; the Wine House Edward Dalfiume (1950) en the Alberici Anacleto Wine Company (1940). Dalfiume Nobilvini werd eerst beheerd door Edward Dalfiume en later door zijn zonen Franco en Gianni. Ook de kleinkinderen, Silvia en David, hebben zich bij het familiebedrijf aangesloten. David is nu een leider in zijn vak geworden, zowel door de capaciteit als wijnbouwer als door de marketing van de Emiliano Romagnoli-wijnen. Er zijn enorme investeringen gedaan om de interne opslagcapaciteit van de wijnen te verbeteren en om de afdeling vinificatie uit te rusten. Ze hebben ook een modern koelsysteem om de temperatuur te controleren tijdens de gisting. Op die manier kunnen de essentiële kenmerken van verschillende wijnen verbeterd worden, waaronder het aroma.

Wijnen (2)

Monte Rossa

Azienda Agricola Monte Rossa, Via L. Marenzio, Bornato, Brescia. Franciacorta is de enige DOCG-wijn van Italië die met een tweede gisting op de fles wordt geproduceerd. Monte Rossa is opgericht in 1972 en bezit 50 hectaren wijnland met 5.000 wijnstokken per hectare, die tot de beste van de streek behoren. Zware investeringen in de wijnmakerij hebben deze wijnen op topniveau gebracht. Monte Rossa behoort nu zonder twijfel tot de elite van de Franciacorta.

Wijnen (7)