South Africa

Slent Farms

De Italiaanse eigenaars sloegen meteen een gedurfde nieuwe richting in. Michela en Attilio maakten de eerste wijn in 2005 samen met hun partners - alle Italiaanse vrienden die van Zuid-Afrika houden en een diep geloof in de toekomst hadden.

Wijnen
Brand Logo

Cape House

Een fantastisch landgoed dat enkel gebruik maakt van typisch Zuid-Afrikaanse top druiven.

Wijnen
Brand Logo

Iziko

"Deze wijnen uit de Coastal Region zijn van uitstekende kwaliteit. Een team van ervaren wijnmakers selecteerde de wijnen van Iziko met zorg. Zij zijn trots op hun 'huiswijn'!"

Wijnen
Brand Logo

Ayama

Michela & Attilio Dalpiaz. Het wijndomein werd gekocht in 2005. De eerste dag van de oogst was onvergetelijk en het zal een deel van het Slent verhaal tot in eeuwigheid meedragen. De wijn kreeg de naam “Ayama”, een Xhosa woord dat “iemand om op te leunen” betekent. Het avontuur van Ayama steunt op vriendschap en liefde.

Wijnen
Brand Logo

Groote Post

"De 115 ha tellende wijngaarden van Groote Post liggen op 7 km van de Atlantische Oceaan. De koelte van het water zorgt ervoor dat deze streek zeer geschikt is voor het maken van witte wijnen. Ook de Pinot Noir gedijt hier goed. Een wijnhuis met een 'Groote' historie en eigendom van de familie Pentz. Wijnmaker Lukas Wentzel."

Wijnen
Brand Logo

Simonsig

"Simonsig is gelegen in het noordwesten van Stellenbosch, bij de kenners geliefd als een excellent Zuid-Afrikaans wijngebied. Het uitstekende zeeklimaat en de koele bries van de Atlantische Oceaan zorgen voor de perfecte omgeving voor het cultiveren van druiven, die in de handen van de toegewijde Malan broers. Frans Malan, de patriarch van de Malan familie was één van de pioniers van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hij was niet alleen een vakman van superieure wijnen, maar introduceerde ook een tal van Simonsig 'primeurs'. Frans was ook een mede-oprichter van het Stellenbosch Wine Routes. De Simonsig Estate wijnen weerspiegelen dat deze familie al generaties lang uitblinkt in het maken van Afrika’s top klassiekers. "

Wijnen
Brand Logo

Meinert Vineyards

Meinert Vineyards is een kleine producent gelegen in het pittoreske Devon Valley, 50 km ten oosten van Kaapstad binnen de Stellenbosch regio. Eigenaar en wijnmaker Martin Meinert streeft ernaar om wijnen te produceren die individueel en nooit saai zijn. “Onze wijnen weerspiegelen de karakters van onze wijngaard, van wijnstokken, bodem en klimaat.”

Wijnen
Brand Logo

Vriesenhof Vineyards

Vriesenhof Estate ligt aan de voet van de Stellenbosch Mountains, in de Coastal Region van Zuid-Afrika. Familiebedrijf van Jan ‘Boland’ Coetzee, een grote rugbylegende, is tegenwoordig ook wijnmaker en eigenaar van enkele wijndomeinen. Hij oogstte zijn eerste Vriesenhof-wijnen in 1981. Sindsdien heeft hij zijn domein langzaam uitgebreid en voorzien van goed uitgeruste kelders. Een paar jaar na het binnenhalen van zijn eerste oogst verwierf hij de Talana Hill wijngaarden, vlakbij zijn eerste domein Vriesenhof, in het hart van de Paradyskloof Vallei. Jan ‘Boland’ Coetzee is sterk beïnvloed door zijn 1 jarig verblijf in de Bourgogne en heeft daarom deze stijl ook in zijn wijnen doorgetrokken. Samen met wijnmaker Nicky Claasen staat hij garant voor een unieke en uiterst verfijnde stijl die tot de absolute top van Stellenbosch behoort. Zijn legendarische status in sport en in wijn maken hem de Eddy Merckx van Zuid-Afrika.

Wijnen
Brand Logo

Breedeweelde

In het district Breedekloof, omgeven door de indrukwekkende Slanghoek bergketen, ligt het imposante wijndomein Slanghoek. Met een oppervlakte van 1.600 hectare en een productie van 24.000 ton behoort het tot de grootste wijnproducerende bedrijven van Zuid-Afrika. Keldermeester Pieter Carstens heeft met zijn jonge team van deskundige en talentvolle wijnmakers al vele internationale prijzen en onderscheidingen behaald.

Wijnen Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Zonneweelde

Deze topwijnen van Zonneweelde Vineyards worden beperkt gemaakt en komen van de beste kavels in de wijngaard. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Voor keldermeester Pieter Carstens en zijn team is Zonneweelde een grote uitdaging en de trots van de Breedekloof vallei.

Wijnen