Spanje

Mas de la Rosa - Tarragona

De Tarragona wijnbenaming beschermt de wijn gemaakt in de regio Camp de Tarragona, een deel van de Ribera d'Ebre gebied. Het is de oudste wijnbenaming in Catalonië. De wijnen waren reeds in de oudheid zeer gewaardeerd. In 1932 kreeg het een statuut om zijn wijn te beschermen, en in 1976 werd de huidige benaming opgezet.

Wijnen
Brand Logo

Bodegas Mitos - Valencia

Bodegas Mitos is ontstaan uit de passie waarin wijn binnen de familie heerste. Kwaliteit en progressie was voor hun de drijfveer om hun product om de markt te brengen. Requena is gelegen op 700 meter hoogte, 70 km ten weste van Valencia.

Wijnen
Brand Logo

CT - Cortijo Trifillas - Jumilla - Vino de la Tierra de Castilla

Finca Trifillas is gelegen tussen de steden Hellin en Lietor, ten zuidoosten van de provincie Albecete, in de regio “Cañada de Tobarra” beroemd voor zijn vruchtbare gronden. De drie pijlers van dit domein zijn landbouw, jacht en veeteelt. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 700-800 meter, en dit in een mediterraan klimaat met een sterke invloed van het landklimaat wat resulteert in koude winters en warme zomers. Ze kweken vooral autochtone druivensoorten zoals Tempranillo, Garnacha Tintonera, Monastrell en Verdejo. Dit vullen ze aan door internationale druivensoorten te gebruiken zoals Cabernet sauvignon en Sauvignon blanc. Finca Trifillas beschikt over een “State of the art” wijn installatie, de opvoeding van hun wijnen gebeurt in eiken vaten. Het volledige proces “van druif tot wijn” gebeurd onder een constante kwaliteits controle.

Wijnen Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Celler Piñol - Terra Alta

Celler Piñol is een familiebedrijf gespecialiseerd in biologische en fijne wijnen, gevestigd in Batea (DO Terra Alta). Celler Piñol is de meest prestigieuze ‘celler’ in dit gebied, met tal van vermeldingen in hoog gerenommeerde wijn-tijdschriften. Ze werken volgens de State of the art technologie (State of the art is het hoogste niveau van ontwikkeling dat op een bepaald tijdstip wordt bereikt); deze technologie is samen met traditie de perfecte mix om u de beste wijnen van de Terra Alta te bieden.

Wijnen
Brand Logo

Cava Naveran - Vinos y Cavas

"Cavas Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron, Finca M & R Gillieron, Torrelavit, Barcelona. Michel startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Ze streven naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in vele top-restaurants in Barcelona als de referentie beschouwd. Het domein heeft 100Ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès. Cavas Naveran won verschillende prijzen waaronder de Beste Rosé Cava voor hun Perles Roses. "

Wijnen
Brand Logo

Bodegas As Laxas - Rias Baixas

De geschiedenis van Bodegas As Laxas gaat terug tot in 1975 toen de Simon Ferro familie hun eerste oogst begon. Het wijnhuis is gelegen in een vallei van de Rio Miño in het dorp Arb. Hun wijngaarden zijn meer dan 30 jaar oud en zijn gelegen op granietterrassen gericht naar het zuiden tussen de 150 en 200 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden genieten van een uitzonderlijk microklimaat gekenmerkt door milde temperaturen. Dit microklimaat is ideaal voor het rijpingsproces dat zorgt voor hogere suikergehaltes en een lagere zuurgraad. As Laxas was één van de eerste wijngaarden in de Rias Baixas, nog voor dat ze een Denominación de Origen hadden en in 1986 lid van de Regulation Council waren.

Wijnen
Brand Logo

Aires de Vendimia - Bierzo

José Antonio García is een derde generatie wijnmaker van het dorp Valtuille de Abajo in de regio Castilla y León in Noordwest-Spanje. Hij verbouwt 75 familie-percelen, waarmee deze slimme wijnkenner terugkeert naar zijn roots en ware passie in het leven. Van zonsopgang tot zonsondergang, García is een gedienstige wijnmaker wiens liefde en aandacht wordt weerspiegeld in zijn exclusief product.

Wijnen
Brand Logo

Castillo de Enériz - Navarra

Motivatie en hoop maken de droom van deze bodega waar. De wijngaarden zijn gelegen in de 3 van de 5 subregio's van de D.O. Navarra met verschillende ondergronden en oriëntaties. Een verrassing van formaat. De high-tech en modern gebouwde bodega bevindt zich in het stadscentrum van Navarra.

Wijnen Wijnbouwer pagina
Brand Logo

Alex - Navarra

Alex is gelegen in Corella, het noorden van Spanje tussen Pamplona en Zaragoza. Vinédos de Calidad, is de vrucht van een honderdjarige wijnbouwtraditie, vertegenwoordigd door Javier Cantarero. De naam wordt uitsluitend gebruikt voor een beperkte productie van de hoogste kwaliteitswijnen - een term die ze graag gebruiken om aan te tonen dat men op een hedendaagse manier aan wijnbouw doet. Kortom de wijnen van Alex hebben een persoonlijke stijl, een moderne vinificatie en een opmerkelijke volheid.

Wijnen
Brand Logo

Sendero Royal - Rioja Alta

Met de ervaring van verschillende generaties wijnbouwers hebben Gonzalo Ruiz Pastor en zijn familie in 1998 de Bodega Sendero Royal opgericht. De familie heeft 60 hectare wijngaarden, gelegen in Aldeanueva de Ebro (La Rioja), op een hoogte van 500 meter, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Zij hebben de meest geschikte percelen geselecteerd voor elke druivensoort, Tempranillo (40 ha), Grenache (10 ha), Graciano (10 ha). De Bodega heeft een totaal van 300 vaten, de verkoop van een jaarlijks gemiddelde van 50.000 flessen.

Wijnen
Brand Logo

Rioja Medrano Irazu - Rioja Alavesa

Dit wijnhuis, gerund door de Familie Medrano, werd opgericht in 1984 door Luis Medrano. Bodegas Medrano Irazu produceerde zijn eerste wijnen in 1985. Hun doel is de beste Rioja te produceren. In ieder stadium gebruiken ze de beste mensen en de beste technieken. In 2001 nam zijn zoon het bedrijf over, die met de overname een heel nieuw elan aan het bedrijf gaf.

Wijnen
Brand Logo

Tardencuba - Rueda / Toro

Dit wijnhuis, gerund door de Familie Medrano, werd opgericht in 1984 door Luis Medrano. Bodegas Medrano Irazu produceerde zijn eerste wijnen in 1985. Hun doel is de beste Rioja te produceren. In ieder stadium gebruiken ze de beste mensen en de beste technieken. In 2001 nam zijn zoon het bedrijf over, die met de overname een heel nieuw elan aan het bedrijf gaf.

Wijnen
Brand Logo

Viña Solorca - Ribera del Duero

Viña Solorca werd in 1998 opgericht. De Bodega, die uit 100 hectare bestaat, bevindt zich in het hart van de DO Ribera del Duero appellatie. Viña Solorca produceert een 600.000 kg druiven door gebruik te maken van moderne methoden en apparatuur. Door deze technieken maken ze wijnen met een kwaliteitscertificaat. Op dit moment werken ze met Franse (25%) en Amerikaanse (75%) eiken vaten. De gemiddelde leeftijd van hun wijngaarden is 40 jaar.

Wijnen
Brand Logo

Joan Simó - Priorat

Celler Joan Simó is een kleine, door familie geëigende, kelder in het hart van de Priorat streek. De kelder is gevestigd in Porrera, een dorp van slechts 500 inwoners met een eeuwenoude traditie van wijn produceren. In 1999 pikte Gerard Batllevell Simó deze traditie terug op. Hij produceerde 1.500 flessen van zijn eerste wijn, Comella dels Sants, van oude wijnstokken. In 2009 groeide de output tot 7.000 flessen en werd de wijn onder een eigen nieuwe merknaam, Les Eres, geproduceerd. Dit ter eren van de belangrijkste wijngaard in Porrera. Afgezien van de 80 jaar oude wijnstokken die in Porrera al bloeiden, heeft Gerard nog eens 15.000 wijnstokken erbij geplant, 700 meter hoog op heuveltop terrassen, op zijn eigendom ‘La Garranxa’.

Wijnen
Brand Logo

Tarrakuna - Sangria

De Familie wijngaarden zijn meer dan 90 ha groot en maken deel uit van de "Denominacación de Origen Tarragona". De wijngaarden grenzen in het Noorden aan de Prades-bergen, in het oosten aan de Gaià rivier, in het zuiden met de Middelandse zee en in het westen met de llaveria en Argentera bergen. Dit domein werkt onder strikte kwaliteitscontrollers om te kunnen voldoen aan de eisen en de behoeften van de klant.

Wijnen
Brand Logo

Cava Mundo - Cava Lar de Plata

Strevend naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit maakt deze Cava Mundo dé referentie van Barcelona. Een explosie van aroma's en smaken voor uw genot.

Wijnen
Brand Logo

Cava Ludens

Cava Ludens is ondertussen een fenomeen geworden. En dat is volledig terecht. Cava Ludens laat tafels feesten, maakt sfeer bij het aperitief en laat de ‘portemonnee’ niet leeg achter. Maura maakt haar Cava op een erg klassieke manier waarbij er erg veel aandacht wordt geschonken aan manuele handelingen. Zo wordt de método tradicional volledig met de hand toegepast.

Wijnen
Brand Logo

Cava Naveran

Cavas Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron, Finca M & R Gillieron, Torrelavit, Barcelona. Michel startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Ze streven naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in vele top-restaurants in Barcelona als de referentie beschouwd. Het domein heeft 100Ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès. Cavas Naveran won verschillende prijzen waaronder de Beste Rosé Cava voor hun Perles Roses.

Wijnen