Spanje

Tarrakuna

De Familie wijngaarden zijn meer dan 90 ha groot en maken deel uit van de "Denominacación de Origen Tarragona". De wijngaarden grenzen in het Noorden aan de Prades-bergen, in het oosten aan de Gaià rivier, in het zuiden met de Middelandse zee en in het westen met de llaveria en Argentera bergen. Dit domein werkt onder strikte kwaliteitscontrollers om te kunnen voldoen aan de eisen en de behoeften van de klant.

Wijnen (5)

Cava Naveran

"Cavas Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron, Finca M & R Gillieron, Torrelavit, Barcelona. Michel startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Ze streven naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in vele top-restaurants in Barcelona als de referentie beschouwd. Het domein heeft 100Ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès. Cavas Naveran won verschillende prijzen waaronder de Beste Rosé Cava voor hun Perles Roses. "

Wijnen (16)

Cava Cal Fraret

Cava Cal Fraret laat tafels feesten, maakt sfeer bij het aperitief en laat de ‘portemonnee’ niet leeg achter. Maura maakt haar Cava op een erg klassieke manier waarbij er erg veel aandacht wordt geschonken aan manuele handelingen. Zo gebeurt de método tradicional nog volledig met de hand.

Wijnen (1)

Cava Lar de Plata

Strevend naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit maakt deze Cava Lar de Plata dé referentie. Een explosie van aroma's en smaken voor uw genot.

Wijnen (1)

Cava Ludens

Cava Ludens is ondertussen een fenomeen geworden. En dat is volledig terecht. Cava Ludens laat tafels feesten, maakt sfeer bij het aperitief en laat de ‘portemonnee’ niet leeg achter. Maura maakt haar Cava op een erg klassieke manier waarbij er erg veel aandacht wordt geschonken aan manuele handelingen. Zo wordt de método tradicional volledig met de hand toegepast.

Wijnen (2)

Mas de la Rosa

De Tarragona wijnbenaming beschermt de wijn gemaakt in de regio Camp de Tarragona, een deel van de Ribera d'Ebre gebied. Het is de oudste wijnbenaming in Catalonië. De wijnen waren reeds in de oudheid zeer gewaardeerd. In 1932 kreeg het een statuut om zijn wijn te beschermen, en in 1976 werd de huidige benaming opgezet.

Wijnen (1)

Bodegas Mitos

Bodegas Mitos is ontstaan uit de passie waarin wijn binnen de familie heerste. Kwaliteit en progressie was voor hun de drijfveer om hun product om de markt te brengen. Requena is gelegen op 700 meter hoogte, 70 km ten weste van Valencia.

Wijnen (5)

Cortijo Trifillas

Finca Trifillas is gelegen tussen de steden Hellin en Lietor, ten zuidoosten van de provincie Albecete, in de regio “Cañada de Tobarra” beroemd voor zijn vruchtbare gronden. De drie pijlers van dit domein zijn landbouw, jacht en veeteelt. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 700-800 meter, en dit in een mediterraan klimaat met een sterke invloed van het landklimaat wat resulteert in koude winters en warme zomers. Ze kweken vooral autochtone druivensoorten zoals Tempranillo, Garnacha Tintonera, Monastrell en Verdejo. Dit vullen ze aan door internationale druivensoorten te gebruiken zoals Cabernet sauvignon en Sauvignon blanc. Finca Trifillas beschikt over een “State of the art” wijn installatie, de opvoeding van hun wijnen gebeurt in eiken vaten. Het volledige proces “van druif tot wijn” gebeurt onder een constante kwaliteits controle.

Wijnen (11)   Wijnbouwer pagina

Celler Piñol

Celler Piñol is een familiebedrijf gespecialiseerd in biologische en fijne wijnen, gevestigd in Batea (DO Terra Alta). Celler Piñol is de meest prestigieuze ‘celler’ in dit gebied, met tal van vermeldingen in hoog gerenommeerde wijn-tijdschriften. Ze werken volgens de State of the art technologie (State of the art is het hoogste niveau van ontwikkeling dat op een bepaald tijdstip wordt bereikt); deze technologie is samen met traditie de perfecte mix om u de beste wijnen van de Terra Alta te bieden.

Wijnen (15)

Finca Nadal

In 1941 worden de eerste wijngaarden aangeplant op het familielandgoed. Twee jaar later wordt de productie van de eerste Cava Nadal Brut gestart. In de meer dan 40 wijngaarden die de wijnmakerij inclusief kelder en voorouderlijk huis omringen, verbouwt Nadal zijn druiven waarvan cava’s, rijke witte wijnen en late-vintage zoete azijn worden gemaakt. De wijngaarden, met wijnstokken van hoge gemiddelde leeftijd, dragen hoogwaardige, uitgebalanceerde druiven. Nadal Estate oogst meer druiven dan nodig voor de wijnproductie. Zo worden enkel de beste druiven geselecteerd teneinde de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen. In de Nadal wijngaarden groeien inheemse rassen van groene druiven: Macabeo, Xarel · lo en Parellada.

Wijnen (2)

La Purisima

In 1946 besloten enkele boeren de handen in elkaar te slaan om zo Yecla op de Spaanse wijnkaart te zetten. Door enkel voor kwaliteit te gaan en een strenge selectie door te voeren is La Purísima de norm in Yecla en genieten zij ondertussen ook veel prestige in de rest van Spanje. Hun vooruitstrevende, ambitieuze ingesteldheid en vastberadenheid om kwaliteitswijnen te ontwikkelen hebben in 1975 geleid tot het bereiken van de titel ‘Denominacion de Origen’. Dit was een belangrijke prestatie. D.O. Yecla is de enige in Spanje waarbij alle productie binnen de gemeente ligt, net als de meest prestigieuze Franse AOC’s. Bodegas La Purísima is een coöperatie met de reputatie van een internationale wijnproducent. Ze zijn een jong, modern, up-to-date bedrijf, geleid door María Teresa Ruiz González. Zowel in kwaliteit als kwantiteit is La Purísima veruit de belangrijkste wijnbouwer uit de regio.

Wijnen (1)

Bodegas As Laxas

De geschiedenis van Bodegas As Laxas gaat terug tot in 1975 toen de Simon Ferro familie hun eerste oogst begon. Het wijnhuis is gelegen in een vallei van de Rio Miño in het dorp Arb. Hun wijngaarden zijn meer dan 30 jaar oud en zijn gelegen op granietterrassen gericht naar het zuiden tussen de 150 en 200 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden genieten van een uitzonderlijk microklimaat gekenmerkt door milde temperaturen. Dit microklimaat is ideaal voor het rijpingsproces dat zorgt voor hogere suikergehaltes en een lagere zuurgraad. As Laxas was één van de eerste wijngaarden in de Rias Baixas, nog voor dat ze een Denominación de Origen hadden en in 1986 lid van de Regulation Council waren. Voor het 5de opeenvolgende jaar heeft Bodega As Laxas meer dan 90 punten verworven van het prestigieuze Wine Enthusiast Magazine.

Wijnen (3)

Bodegas Jeromin

Familia Martinez, Vinos Jeromin, Madrid. Dit familiebedrijf staat al 50 jaar aan de top in het maken van typische wijnen afkomstig uit het hart van Spanje. Vinos Jeromin bevindt zich op 30 kilometer ten oosten van Madrid.

Wijnen (8)

Aires de Vendimia

José Antonio García is een derde generatie wijnmaker van het dorp Valtuille de Abajo in de regio Castilla y León in Noordwest-Spanje. Hij verbouwt 75 familie-percelen, waarmee deze slimme wijnkenner terugkeert naar zijn roots en ware passie in het leven. Van zonsopgang tot zonsondergang, García is een gedienstige wijnmaker wiens liefde en aandacht wordt weerspiegeld in zijn exclusief product.

Wijnen (1)

Alex

Alex is gelegen in Corella, het noorden van Spanje tussen Pamplona en Zaragoza. Vinédos de Calidad, is de vrucht van een honderdjarige wijnbouwtraditie, vertegenwoordigd door Javier Cantarero. De naam wordt uitsluitend gebruikt voor een beperkte productie van de hoogste kwaliteitswijnen - een term die ze graag gebruiken om aan te tonen dat men op een hedendaagse manier aan wijnbouw doet. Kortom de wijnen van Alex hebben een persoonlijke stijl, een moderne vinificatie en een opmerkelijke volheid.

Wijnen (6)

Castillo de Enériz

Castillo de Eneriz. Dit jonge en ambitieuze wijndomein ligt in Navarra, net op de grens met Rioja, wat maakt dat ze een stijl en kwaliteit aanhouden die mee kan met de betere Rioja’s doch met een interessant ‘Navarra’ prijskaartje. Het is een modern en super geëquipeerd wijnhuis dat met de nieuwste technieken gaat voor moderne en zuivere wijnen waarbij traditie en typiciteit niet uit het oog verloren worden. Wijnmaker, Borja Ripa, maakt van elke wijn, ongeacht prijs en prestige, een heerlijke smaakervaring die perfect beantwoordt aan de hedendaagse vraag, van de occasionele wijndrinker tot de gepassioneerde wijnliefhebber. Motivatie en hoop maken de droom van deze bodega waar. De wijngaarden zijn gelegen in de 3 van de 5 subregio's van de D.O. Navarra met verschillende ondergronden en oriëntaties. Een verrassing van formaat. De high-tech en modern gebouwde bodega bevindt zich in Enériz een dorp op een boogscheut van Pamplona.

Wijnen (6)   Wijnbouwer pagina

Sendero Royal

Met de ervaring van verschillende generaties wijnbouwers hebben Gonzalo Ruiz Pastor en zijn familie in 1998 de Bodega Sendero Royal opgericht. De familie heeft 60 hectare wijngaarden, gelegen in Aldeanueva de Ebro (La Rioja), op een hoogte van 500 meter, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Zij hebben de meest geschikte percelen geselecteerd voor elke druivensoort, Tempranillo (40 ha), Grenache (10 ha), Graciano (10 ha). De Bodega heeft een totaal van 300 vaten, de verkoop van een jaarlijks gemiddelde van 50.000 flessen.

Wijnen (5)

Rioja Medrano Irazu

Dit wijnhuis, gerund door de Familie Medrano, werd opgericht in 1984 door Luis Medrano. Bodegas Medrano Irazu produceerde zijn eerste wijnen in 1985. Hun doel is de beste Rioja te produceren. In ieder stadium gebruiken ze de beste mensen en de beste technieken. In 2001 nam zijn zoon het bedrijf over, die met de overname een heel nieuw elan aan het bedrijf gaf.

Wijnen (10)

Tardencuba

José & Ramon Ramos. Hun doel is kwaliteit, geen kwantiteit. Zeer uitgesproken wijnen met een heel eigen persoonlijkheid en een exclusieve stijl zonder dat de prijs extreem is. De wijngaarden liggen tussen de 600 en 750 meter hoog, wat voor zonnige dagen maar koele nachten zorgt. De wijnbehandeling is modern en er wordt ‘s nachts geoogst. Met respect voor de tradities hoden José en Ramon pas sinds kort deze kleine wijngaard in Rueda.

Wijnen (5)

Bodega Ramon Ramos

In de Bodega Ramón Ramos vindt u levendige momenten en gevoelens die het niet toestaan dat uw zintuigen deze wijnen over het hoofd zien. Een herinneringen die blijft duren. De smaak van het terroir en de persoonlijkheid, de winterse geuren, de geuren van de lente, herfst geluiden en rust van de hete zomer, zal niet onopgemerkt voorbijgaan in elk van de wijnen geproduceerd door Bodega Ramón Ramos. Ramon Ramos is opgericht in 1963. De producent is gelegen in Venialbo, in de provincie Zamora. Uitwerking en Malolactische gisting vindt plaats in betonnen tanks onder een temperatuurgestuurde controle.

Wijnen (3)

Viña Solorca

Viña Solorca werd in 1998 opgericht. De Bodega, die uit 100 hectare bestaat, bevindt zich in het hart van de DO Ribera del Duero appellatie. Viña Solorca produceert een 600.000 kg druiven door gebruik te maken van moderne methoden en apparatuur. Door deze technieken maken ze wijnen met een kwaliteitscertificaat. Op dit moment werken ze met Franse (25%) en Amerikaanse (75%) eiken vaten. De gemiddelde leeftijd van hun wijngaarden is 40 jaar.

Wijnen (3)

Joan Simó

Celler Joan Simó is een kleine, door familie geëigende, kelder in het hart van de Priorat streek. De kelder is gevestigd in Porrera, een dorp van slechts 500 inwoners met een eeuwenoude traditie van wijn produceren. In 1999 pikte Gerard Batllevell Simó deze traditie terug op. Hij produceerde 1.500 flessen van zijn eerste wijn, Comella dels Sants, van oude wijnstokken. In 2009 groeide de output tot 7.000 flessen en werd de wijn onder een eigen nieuwe merknaam, Les Eres, geproduceerd. Dit ter eren van de belangrijkste wijngaard in Porrera. Afgezien van de 80 jaar oude wijnstokken die in Porrera al bloeiden, heeft Gerard nog eens 15.000 wijnstokken erbij geplant, 700 meter hoog op heuveltop terrassen, op zijn eigendom ‘La Garranxa’.

Wijnen (3)

Bodegas Rey Fernando de Castilla

"Bodegas Rey Fernando de Castilla is genoemd naar koning Fernando de Castilla die een groot deel van Andalusië veroverde in de dertiende eeuw. Hier ontdekte hij uitzonderlijke kwaliteiten gaande van de bodem tot het klimaat. Kortom, dé perfecte ingrediënten om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Het verhaal begint bij de familie Andrada-Vanderwilde; al twee eeuwen lang zorgen ze voor de productie van druiven en het maken van wijn voor sherry. In 1972 ontwierp D. Andrada-Vanderwilde Fernando het merk “Fernando de Castilla” met als doel de beste brandy in Spanje te produceren. Later zorgden D. Fernando ook voor een unieke Pedro Ximenez Sherry Vinegar, dat door velen wordt beschouwd als de beste in Spanje! "

Wijnen (15)