Weingut Heribert Boch

Mosel - Duitsland

Heribert Boch Duitse wijnen
Weingut Heribert Boch Duitsland Moezel Mosel

Filosofie

famililie Boch Trittenheim Duitsland Riesling Moezel

Het domein van de familie Boch is gelegen in Trittenheim. Dit domein omvat één van de mooiste en meest gerenommeerde wijngaarden uit de midden-Moezel. Op de steile hellingen, met een stijgingspercentage van soms meer dan 65%, maken Michael en Anne Boch enkele van de evenwichtigste en zuiverste wijnen uit de streek. Een lage opbrengst en een strenge selectie zijn hier de norm. 

Terroir

Heribert Boch terroir Mosel Moezel

Leisteen met Löss, een mengeling van leem en fijn afgesletengesteente. De Moezel heeft een zacht microklimaat met betrekkelijk veel zon. Het koele, noordelijke klimaat zorgt er voor dat de Riesling-druif lang moet rijpen voor hij geplukt kan worden. 

Wijnen

De wijnen van Weingut Heribert Boch zijn droog en verfijnd en voldoen daarmee perfect aan de internationale verwachtingen. Daarenboven zijn hun wijnen 'vegan'.

Maak kennis met hun Riesling-wijnen die het beste bewijs zijn dat van de meest edele der witte druiven, perfect droge en elegante wijnen kunnen geproduceerd worden alsook met hun Weingut Boch Blanc de Noirs Trocken Blauer Spätburgunder en Rotwein Trocken Blauer Spätburgunder, beiden gemaakt van de Pinot Noir-druif met een mooie evenwichtige stijl.
Proef zeker ook hun Eiswein, puur als lekkernij of bij straffe en blauwe kazen, gebak en romige nagerechten.